Taha Akyol: Bahçeli, DEM'e el uzatınca Milli birlik, CHP uzatınca vatan haini

KARAR TV'nin sevilen programlarından 'Neden Nasıl' kısa bir aranın ardından izleyicisiyle yeniden buluştu. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti açıklamasını değerlendiren yazar Taha Akyol, "Sayın Devlet Bahçeli el uzatmayı, 'milli birlik ve kardeşlik' mesajı olarak niteledi. Peki sen el uzatınca milli birlik ve kardeşlik oluyor da çözüm sürecinde AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP el uzantınca neden vatan haini oluyor?" diyerek tepkisini gösterdi.

UMUT GÖR

KARAR TV'de Gülay Erdemli'nin hazırlayıp sunduğu yazar Taha Akyol'unda siyasi analizleriyle gündemi değerlendirdiği 'Neden Nasıl' kısa bir aranın ardından izleyicisiyle yeniden buluştu.

'SİYASET LİDERLERİN ŞAHSİ KAVGASI'

Türkiye'nin içerisinden geçtiği sıcak gündemi değerlendiren Taha Akyol, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sert siyasi açıklamalarını yorumladı, "Bahçeli, Özgür Özel'e de benzer açıklamalarda bulunup ardından 'Birbirimizi kırmayalım' açıklamasını yapmıştı. Bizde siyaset maalesef aktörler üzerinden yürüyor. O yüzden bizim siyasi tarihimizde sert siyasi kavgalar bulunuyor. Siyasetçilerin birbirlerine sırt dönmesi var. Siyasetçiler kendi aralarında tartışıyor. Kendi siyasetlerini kabul ettirebilmek için. Seçmenlerin bu konuda siyasetçilere alet olmaması gerekiyor. Devlet Bahçeli, 'tüm bunları siyaset için yapıyoruz' diyerek tarihi bir açıklama yapmıştır." ifadelerini kullandı.

'NEDEN VATAN HAİNİ OLUYOR?'

Bahçeli'nin DEM Parti açıklamasını çelişkili bulduğunu ifade eden Taha Akyol yaşanılan durumu örneklerle açıkladı, "Devlet Bahçeli el uzatmayı, 'milli birlik ve kardeşlik' mesajı olarak niteledi. Sen el uzatınca milli birlik kardeşlik oluyor da çözüm sürecinde AK Parti ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP el uzantınca neden vatan haini oluyor? Birisinin buna cevap vermesi gerekir. Maalesef bunun cevabı herkes işine geldiği gibi davranıyor." dedi.

'CHP TÜRKİYE'Yİ YÖNETEBİLİR KAANATİ VERMİYOR'

Özgür Özel'in normalleşme adımlarını değerlendiren Akyol, CHP'nin hala 'ülkeyi yönetebilir' kanaatini vatandaşa veremediğini ifade etti, "CHP'nin iktisatçıları kimdir diye vatandaşa sorsak kaç kişiden cevap alabiliriz? Çok az bilen çıkar. Ama İyi Parti'nin anketlerde yüzde 17'ye çıktığı dönemde vatandaş İyi Parti'nin iktisatçılarını biliyordu. Televizyonlarda ekonomi tartışmaları olunca İyi Partili ekonomi kurmayları davet ediliyordu. CHP'de böyle bir şey yok. CHP'nin önemli başarıları var ama 'ülkeyi yönetebilir' iddiasını ortaya koymaları için ekonomi alanında çözümler koymaları gerekiyor." diye belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN