Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali sona erdi

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali sona erdi

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi. Yarışmada birinciliği "And Next Year When Spring" filmiyle Saeid Asadi ve Mehdi Boroumand kazandı. İkinci Toma Waszarow’un "The Premiere" filmi olurken, üçüncülük "Yaren" filmiyle Mehmet Ali Poyraz'a verildi. Büyük Taarruz Özel Ödülü, "Miralay Reşat Çiğiltepe" belgeseline layık görüldü. "Türk Sineması Onur Ödülü" takdim edilen Hülya Koçyiğit ise festivalin büyümesi için desteğe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Afyonkarahisar'da düzenlenen Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali, ödül töreniyle sona erdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, Afyonkarahisar Valiliği ev sahipliğinde gerçekleşen festival, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından düzenlendi.

Festivalde, İranlı yönetmenler Saeid Asadi ve Mehdi Boroumand’un "And Next Year When Spring" filmi birinci olurken, Bulgar yönetmen Toma Waszarow’un "The Premiere" adlı filmi ikinci, Türk yönetmen Mehmet Ali Poyraz’ın "Yaren" filmi üçüncü oldu. Büyük Taarruz Özel Ödülü: Onurlu Kurşun ise "Miralay Reşat Çiğiltepe" belgeseliyle Afra Nur Arslantaş ve Ertuğrul Eren Karakaya'ya verildi.

gsdg.jpg

Festivalin kapanış töreni Akrones Otel Kocatepe Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törenin ardından Amerikalı sanatçı Della Miles, Turgay Evren'in sözlerini yazdığı "My Name Is Gaza", "You Are The Mother" ve "⁠I Can't Breathe" gibi Gazze'ye dair eserleri seslendirdi. Miles ayrıca "Karahisar Türküsü"nü de Türkçe olarak söyledi.

d4gs4dg4sd.jpg

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, törende yaptığı konuşmada, tüm katılımcılara ve festival ekibine teşekkür ederken, usta oyuncu Hülya Koçyiğit'e "Türk Sineması Onur Ödülü" takdim etti. Koçyiğit'e ayrıca, 1970'lerde kullanılan antika bir fotoğraf makinesi hediye edildi.

dg4sd4g.jpg

Ödülü aldıktan sonra konuşma yapan Koçyiğit, festivalde Afyonlularla bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Bu şehrin sinemaya olan ilgisi, festivaldeki kalabalık gerçekten beni çok etkiledi. Sinemanın gücünü aslında bizi bir araya getirdiği için seviyorum." dedi.

g4sd4g.jpg

Kısa filmlerin en kısa zamanda, en yoğun duyguları yaşatan filmler olduğuna dikkati çeken Koçyiğit, "Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali, henüz 3 yaşında. Henüz daha bir bebek. Onu ayağa kaldıracak, yürütecek, besleyecek, zenginleştirecek, elinden tutacak annelere ihtiyacı var. Başta sayın valimiz olmak üzere bu festivalde birçok kadın emeği olduğunu görüyorum. Kadının elinin değdiği her şey güzeldir" diye konuştu.

Festival hakkında detaylı bilgiye buyuktaaruzkisafilmfestivali.com adresinden ulaşılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN