Kanarya dibe vurdu | Fenerbahçe 0-1 Bursaspor

Kanarya dibe vurdu | Fenerbahçe 0-1 Bursaspor

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Kadıköy Ülker Stadyumu'nda Bursaspor'u ağırlayan Fenerbahçe, Batalla'nın golüyle 1-0 mağlup oldu. Sarı-lacivertli ekip böylelikle ligin 3. haftasını 2 mağlubiyet 1 beraberlik alarak 1 puanla tamamladı. Fenerbahçe, bu performansla ligde tarihinin en kötü başlangıcını yapmış oldu.

[Karar]

Spor Toto Süper Lig'de bir önceki hafta Kayserispor karşısında yenilgiden son anlarda bulduğu golle kurtulan Fenerbahçe, Bursaspor karşısında bu kadar şanslı değildi. Bir topu direkten dönen Kanarya, rakibine 1-0 mağlup oldu. Sarı-Lacivertliler, lig tarihinde ilk kez ilk 3 maçı galibiyetsiz tamamladı. Öte yandan iç sahada 24 maçlık yenilmezlik serisi bulunan Fenerbahçe, bu mağlubiyetle onu da kaybetmiş oldu. Sarı-lacivertliler ligde en son 23 Şubat 2015'te iç sahada kaybetmişti.

ADVOCAAT'TAN ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Bursaspor maçının ilk 11'inde, 3-3 biten Kayserispor maçının ilk 11'ine göre biri zorunlu üç değişiklik yaptı. Hollandalı çalıştırıcı, söz konusu maça ilk 11'de başlayan Emenike ve Stoch'u yedeğe çekerken, kırmızı kart gören Kjaer de cezası nedeniyle oynayamadı. 68 yaşındaki çalıştırıcı, bu oyuncuların yerine Souza, Lens ve Sow'a formayı verdi. Fenerbahçe'de Mehmet Topal cezası Fernandao ise sakatlığı nedeniyle kadroya alınmadı.

16-09/11/resimid_4447206.jpg

4-3-3 SİSTEMİYLE SAHA ÇIKTILAR

Fenerbahçe'nin yeni transferi Jeremain Lens, ilk kez sarı-lacivertli formayla lig maçında oynadı. Dick Advocaat, ilk iki maçta alınan 1 puana rağmen takımı yine 4-3-3 sistemiyle sahaya çıkardı.
Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise 2-0 yenildikleri Başakşehir maçına ilk 11'de başlayan Bilal, Sercan ve Necid'i yedeğe çekerken Merter ve Serdar'ı kadroya dahi almadı. Bu oyuncuların yerine ilk 11'de Sivok, Şamil, Faty, Josua ve Kubilay forma giydi.

16-09/11/resimid_4446253.jpg

VOLKAN ŞEN GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Tempolu geçen ilk yarıda ilk ciddi atak golle sonuçlandı. 33. dakikada sol kanattan gelişen Bursaspor atağında John, Aziz Eraltay'dan aldığı topu ceza sahası içerisine ortaladı. Altı pasın önünde Neustadter'e rağmen kafa vuruşunu yapan Batalla, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

İkinci yarıda Fenerbahçe beraberlik için bastırırken Volkan Şen iki kez gole çok yaklaştı. Eski bir Bursasporlu olan oyuncunun bir şutunda top direkten dönerken birinde Behich çizgi üzerinde golü önledi. 78'de Josef'in şutunu Harun çıkarırken maç da 1-0 konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlandı.

16-09/11/resimid_4447118.jpg

SOW 394 GÜN SONRA KADIKÖY'DE

Dick Advocaat'ın gelişinden sonra umutlanan sarı-lacivertli taraftarlar Bursaspor mücadelesinde tribünlerin büyük bölümünü doldurdu. Migros ve Okul Açık tribünlerindeki bilet fiyatlarının 125 liradan 50 liraya indirilmesiyle Kayserispor maçında boş kalan kale arkaları doldu. Ülker Stadı'nda sadece Maraton Tribünü'nde boşluklar olduğu görülürken, maçı yaklaşık 30 bin Fenerbahçeli taraftar izledi. Bursaspor taraftarları da kendileri için ayrılan yeri doldurarak, takımlarını yalnız bırakmadı.

Fenerbahçe'nin Birleşik Arap Emirlikleri takımı El-Ehli'den kiraladığı Moussa Sow, yaklaşık bir yıl sonra sarı-lacivertli formayı giydi. Sarı-lacivertli formayla 394 gün sonra Kadıköy'ün çimlerine çıkan Sow'a Fenerbahçe taraftarları büyük sevgi gösterinde bulundu.

16-09/11/resimid_4447276.jpg

'BİR ŞEYLER YANLIŞ GİDİYOR'

Oyuncularının ilk yarı çok kötü olduğunu belirten Fenerbahçe teknik direktörü Dick Advocaat, "Sahanın en kısa oyuncusu golü buldu. İki oyuncum gol sırasında uyuyordu. Pozisyonlar ürettik ama golü bulamadık" açıklamasında bulundu. Son olarak Advocaat, "Oyuncularla yarın (Pazartesi) oturup konuşacağız. Bir şeyler yanlış gidiyor, bunu teknik heyetle oturup bulmalı ve düzeltmeliyiz" diye konuştu. Öte yandan Bursaspor teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ise, "Yakaladığımız fırsatlarla tehlikeli olduk. Oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

16-09/11/resimid_4446728.jpg

MERT GÜNOK'A SEVGİ SELİ

Fenerbahçe taraftarları, sarı-lacivertli takımın eski kalecilerinden Mert Günok'a sevgi gösterisinde bulundu. Karşılaşma öncesinde ısınmak için sahaya çıkan Bursasporlu kaleciyi alkışlayan ev sahibi takımın taraftarları, 27 yaşındaki kaleci lehine tezahürat yaptı.

16-09/11/resimid_4447323.jpg

FENERBAHÇE 0-1 BURSASPOR

STAT: Ülker

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

FENERBAHÇE: Volkan 6, Hasan Ali 6, van der Wiel 5, Neustadter 4 (Dk. 77 Emenike) 4, Skrtel 5, Josef 5, Alper 6 (Dk. 46 Van Persie) 5, Ozan 6, Volkan 7, Sow 5, Lens 6 (Dk. 73 Stoch) 6

BURSASPOR: Harun 8, İsmail 8, Aziz Behich 8, Ertuğrul 7, Sivok 6, Şamil 6, Batalla 8, Faty 7, John 6 (Dk. 60 Sercan) 5, Kubilay 7 (Dk. 73 Mert) 5, Del Valle 7 (Dk. 90 Necid) ?

GOL: Batalla (33)

SARI KARTLAR: Faty, Sercan

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN