İran: Türkiye PYD'yi istemiyorsa Esad'a destek versin

İran: Türkiye PYD'yi istemiyorsa Esad'a destek versin

İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli, Türkiye, Suriye rejimini desteklediği takdirde PYD gibi grupların dağılacağını söyledi.

İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli, Türkiye'nin, PYD'ye karşı Esad rejimini desteklemesini önerdi. Bikdali, "PYD de Suriye içinde yer alan diğer gruplar gibi bir gruptur. Unutulmamalıdır ki Suriye'de bir devlet var. Destek verilirse diğer gruplar da otomatik olarak dağılacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye, 29 Ocak'ta İsviçre'nin Cenevre kentinde Esad rejimi ile muhalifler arasında yapılacak görüşmelere PYD'nin katılmasına karşı çıkıyor. Buna rağmen önceki gün PYD lideri Salih Müslim'in, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura tarafından Cenevre'ye davet edildiği öne sürülmüştü. PYD, rejim ile görüşecek muhalif grupların belirlendiği Riyad toplantısına çağrılmamıştı.

Güncelleniyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN