İran: Suud uçakları Yemen'deki Büyükelçiliğimizi vurdu

İran: Suud uçakları Yemen'deki Büyükelçiliğimizi vurdu

İran, Suudi Arabistan'a ait savaş uçaklarının Yemen'de bulunan İran Büyükelçiliği'ni bombaladığını açıkladı. Elçilik binasında yaralılar olduğu belirtilirken, olayın iki ülke arasındaki gerilimi artırmasından endişe ediliyor.

[Karar]

Tahran ile Riyad arasında, Şii din adamı Nemr'in idam edilmesi ve İran'daki Suud elçiliklerinin ateşe verilmesinin ardından başlayan yüksek gerilim, yeni bir boyut kazandı. 

İran devlet televizyonu İRIB, Yemen'in başkenti Sana'da bulunan İran Büyükelçiliği'nin Suudi Arabistan'a ait savaş uçakları tarafından hedef alındığını ve elçilik binasında hasar meydana geldiğini açıkladı.

BBC, Sana'daki yerel kaynaklara dayandırdığı haberde, sabah saatlerinde Suud öncülüğündeki koalisyon uçakları tarafından onlarca hava saldırısı düzenlendiğini aktardı.

Ensari: Yaralılar var

İran, Yemen'in Başkenti Sana'daki İran büyükelçilik binasının Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçakları tarafından vurulduğunu açıkladı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Caber Ensari, bazı görevlilerin yaralandığını ve elçilik binasında hasar oluştuğunu söyledi.

Koalisyon sözcüsü: Araştırıyoruz

Koalisyon sözcüsü Ahmed Aseri ise, olayı araştırdıklarını söyledi. Aseri, hava saldırılarında Husi'lerin Suudi Arabistan'a saldırı düzenlemek için kullandıkları üsleri hedef aldıklarını belirtti. Aseri, Husilerin, sivillerin kullandığı binalarda saklandıklarını, bu binalar arasında 'terk edilmiş elçilik binaları' olduğunu söyledi. 

Yemen'de Ensarullah Hareketi ile Suud destekli Mansur Hadi güçleri arasında süren iç savaşta, Suud öncülüğünde oluşturulan uluslararası koalisyon, Mart ayından beri Hadi güçlerine destek amacıyla hava saldırıları düzenliyor.

Suud yönetiminin geçtiğimiz günlerde Şii dini alim Nemr el-Nemr'i idam etmesinden sonra İran ile Arabistan arasındaki ilişkiler gerilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN