Suudi Arabistan, Yemen'de ateşkesi bozdu

Suudi Arabistan, Yemen'de ateşkesi bozdu

Yemen'de önceki gün ilan edilen ateşkes, Suud öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Ensarullah Hareketi'ne ait mevzilere topçu ateşi açması üzerine bozuldu

Suudi Arabistan ve Yemen arasındaki sınır bölgesinde Suudi Arabistan Kara Kuvvetleri ile Husi militanlar arasındaki karşılıklı füze ve top saldırılarının arttığı bildirildi.

Suudi Arabistan güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ''Suudi Arabistan topraklarında bulunan koalisyon güçlerinin Yemen tarafındaki Harad şehrinde bulunan Husilere ait mevzilere topçu ateşi açması üzerine Husi milisler Suudi Arabistan topraklarına füze saldırıları gerçekleştirdi.''

Hava saldırısı düzenlendi

Emniyet kaynakları, ''Karşılıklı füze ve top saldırılarından sonra Koalisyon uçaklarının Harad bölgesinde bulunan çeşitli yerlere hava saldırısı gerçekleştirdiğini'' ifade ederken saldırılarda herhangi bir can kaybı olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

Suudi Arabistan sınır muhafızları 14 Aralık günü, Yemen halkı için başlatılan "Umuda Dönüş" operasyonu kapsamında Yemen sınırında yer alan Necran kentine takviye kuvvet gönderildiğini açıklamıştı.

SANA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN