HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında soruşturma başlatıldı - Tuğba Hezer kimdir?

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında soruşturma başlatıldı - Tuğba Hezer kimdir?

HDP Van Milletvekili Tuba Hezer hakkında, Van Cumhuriyet Başsavcılığı 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan soruşturma başlattı.

Ankara’da 28 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının faili terörist olduğu ileri sürülen Abdulbaki Sömer için Van'da kurulan taziye evini ziyaret eden HDP Van Milletvekili Tuba Hezer hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

2. soruşturma

Hezer, hakkında Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle 15 Şubat'ta düzenlenen yürüyüş sonrası yaptığı konuşma nedeniyle de 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan ayrı bir soruşturma açıldığı belirtildi.

Dokunulmazlık gündeme gelebilir

Başsavcılık, Hezer'in üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğuna karar verirse Anayasa'nın 83'üncü maddesine istinaden, 'dokunulmazlığının kaldırılması' talebinde bulunacak. Hazırlanacak fezlekenin de TBMM Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderilecek.

Tuğba Hezer kimdir?

Tuğba Hezer, 1989 yılında Erciş Zilan’da doğdu. İlk ve orta okulu 75. Yıl Kız Yatılı’da okudu. Liseyi bir kolejde burslu olarak okudu. 2008-2012 yılları arası Ankara Üniversitesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümünü bitirdi. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümünü okudu. Van’da özel bir hastanede insan kaynaklarında çalıştı. Daha sonra İstanbul’a geçti. İstanbul’da uluslararası bir araştırma firmasının Türkiye Koordinatörlüğünü yürüttü. Ankara’da 6 aylık pedagojik formasyon eğitimi aldı. Eğitimini tamamladıktan sonra Van’a kesin dönüş yaptı. Adaylık sürecine kadar Van’da öğretmenlik yaptı.

VAN/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN