Davutoğlu'ndan HDP'ye sert tepki: HDP açıklama yapmak zorunda

Davutoğlu'ndan HDP'ye sert tepki: HDP açıklama yapmak zorunda

Başbakan Davutoğlu, Ankara saldırısını gerçekleştiren teröristin evine taziye ziyaretine giden HDP'li vekile sert tepki gösterdi, HDP'yi açıklama yapmaya çağırdı. Davutoğlu, CHP'nin yeni anayasa çalışmalarını sabote ettiğini söyleyerek, "Masaya dönmezlerse diğer iki partiyle yola devam edebiliriz" dedi.

Grup toplantısında konuşan Davutoğlu, Ankara saldırısının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, saldırının YPG-PKK işbirliği ile yapıldığının kesin olduğunu belirtti. HDP'li vekilin canlı bomba saldırısını gerçekleştiren teröristin evine taziye ziyaretine gitmesine sert tepki gösteren Başbakan, 'Bu insanlığa ihanettir" ifadesini kullandı. CHP'nin Anayasa çalışmalarını sabote ettiğini belirten Davutoğlu, ana muhalefet partisi masaya dönmezse çalışmaların diğer iki partiyle devam edeceğine inandığını kaydetti.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları....

Ankara saldırısı YPG-PKK işbirliği ile yapılmıştır

Emniyet birimlerimizin hızlı ve etkin bir çalışması sonucu YPG-PKK işbirliği ortaya konmuştur. PKK'dan talimat ve destek alan bu terör örgütünün faaliyetleri ortadadır. Yapılan araştırmalarla 21 kişilik terör örgütü şebekesi yakalanmıştır. Kanıtlar ortada açık ve nettir. Bu PKK ve YPG işbirliği ile yapılmıştır. TAK'ın yayınladığı fotomontajlı terörist fotoğrafı] İnternette yaptıkları fotomontaj oyunu kısa sürede ortaya çıktı.

"Kılıçdaroğlu, dikkatleri DAEŞ çekmek istiyor ama..."

Birileri PKK'yı aklamaya çalışıyor. Sayın Kılıçdaroğlu da DAEŞ'i söyleyerek dikkatleri başka yöne çekmeye çalışıyor. Terör örgütlerine karşı birlikte olmak zorundayız. zihin bulandırmaya yönelik gayretler YPG'yi temize çıkarma gayreti ortaya çıkmıştır. YPG'yi temize çıkarma çalışması var. Bizim sağlam kanıtlarımız ortada, isteyen ülkelerle paylaştık. İsim değişince şeytani eylemlerini gizleyebileceklerini sanıyorlar. Bu kirli oyunun sahipleri deşifre edeceğiz, piyonlarını da uygun gördüğümüz şekilde cezalandırmaya devam edeceğiz. 

"HDP'li vekil teröristin evine taziyeye gidiyor"

Türkiye partisi olacağını söyleyen partinin, Ankara saldırısına karşı utanç verici tutumunu gördünüz. Teröre karşı ortak tavır bildirisini imzalamadı. İpe un serdi, bu cinayeti lanetliyorum diyemedi. Sırtlarını terör örgütlerine dayadıkları için imza atamadılar. HDP'nin bir milletvekili, saldırıyı gerçekleştirdiği terörist için taziyeye gitti. Ne kaderimizle, ne kederimizle beraberler. O partinin yetkilileri bu konuda adım atacak mı bilmiyorum.

"Bir intihar bombacısının evine taziye insanlığa karşı yapılan bir ihanettir"

Birileri kınayacak, saz çalacak; birileri de Türklerin ve Kürtlerin kanı üzerinden siyaset yapacak. İnanıyorum ki o partiye oy veren herkes bir kez daha muhasebesi yapmıştır. Bu ülkeye gönülden bağlı hiç kimse, helal süt emmiş hiçbir insan teröre sempati ile bakamaz. Bunlar kötülükten, kandan, gözyaşından besleniyorlar. Bunlar açıklama yapmak zorundalar. Bu insanlığa karşı yapılan bir ihanettir. Provakasyon yapıyorlar, ülkede çatışma çıkarma gayretindeler. Hukuk içinde bunun hesabı birer birer sorulacaktır. 

"Suriye'de çok açık bir oyun oynanıyor"

Suriye'nin kuzeyinde çok açık bir oyun oynanıyor. Tüm bu oyunların farkındayız ve buna izin vermeyiz. Suriye'de ortaya koyduğumuz tavır açık ve nettir ve bu tavır devam edecektir.

"CHP sabotajıyla mevcut anayasanın makyajlanmasını istiyor"

Sürecin başında Anayasa Komisyonunu sabote eden gelişmeler oldu. Bu CHP hiçbir zaman değişmeyecek. CHP dolaylı yolla uzlaşmayı sabote edecek tavırlar sergiliyor. Topluma verdikleri sözü ve talebi yok sayamadıkları için yol arıyorlar. Kendi ön şartlarını masaya getirdiler. O masa uzlaşma masası. CHP kendi önerisini komisyonu dağıtma gerekçesi olarak gösterdi.

Kimsenin müzakere masasını baskı almasına izin vermeyiz. Bize kimse bir şey dayatamaz. Daha esasa bile geçilmemişken henüz komisyonun çalışma usulleri konuşuluyorken, CHP sabotajıyla mevcut anayasanın makyajlanmasını istediğini ortaya koydu.

"CHP masaya dönmezse..."

Gelin darbe anayasasından Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere bütün siyasi partilerimize çağrıda bulunuyorum: Gelin hemen, bu hafta içinde, darbe dönemlerinde çıkarılmış olsun olmasın, kanun ve genelgelerimizde yer alan bütün antidemokratik hükümleri ayıklamaya yönelik bir ortak komisyon kuralım. Hemen ve derhal, bugün kuralım. Bunun lafını etmek yerine adımını atalım. CHP komisyona katılmama kararını değiştirmezse diğer iki parti ile oluşturacağımız komisyonla yeni anayasanın yazılabileceğina inanıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN