HDP miting bombacısı Gaziantep'te yakalandı

HDP miting bombacısı Gaziantep'te yakalandı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, HDP mitinginde meydana gelen iki patlamanın faili olduğu değerlendirilen bir kişinin Gaziantep'te gözaltına alındığını söyledi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Yenişehir ilçesindeki Ali Emiri Ortaokulunda eşi Hülya Aksoy ile oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı.

Soruşturmanın, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde sürdürüldüğünü belirten Aksoy, "Olayın faili olabilecek bir kişi gözaltına alındı. Şahıs, Gaziantep'te yakalandı, Diyarbakır'a getirildi" dedi.


Aksoy, Diyarbakır'da seçimin huzur ve güven ortamında geçtiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'da şu ana kadar bir olumsuzluk yaşamadık. Temennimiz, olumsuzluk ortamı oluşmadan seçimin tamamlanmasıdır. Halkımızı oy vermeye ve demokratik haklarını kullanmaya davet ediyoruz. Temennimiz, sandıktan çıkan iradenin halk tarafından da saygıyla karşılanmasıdır. O konuda halkımızı, hem sevinci abartmamaya hem de üzüntüyü farklı bir noktaya taşımamaya davet ediyorum."

Başsavcı: soruşturma açısından çok iyi noktadayız

Olayla ilgili soruşturmayı bizzat sürdüren Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, soruşturma açısından çok iyi bir noktada olunduğunu söyledi.

Soruşturmanın gizliliği nedeniyle olayla ilgili herhangi bir teknik bilgi paylaşamayacağını kaydeden Solmaz, "Şüphelinin yakalanması bizim için iyi bir başlangıç oldu.

Net bulgularla karşılaştırma yapıldıktan sonra, soruşturma safahatını etkilemeyecek sınırlarda bir açıklama yapacağız. Failin kısa sürede yakalanması soruşturma açısından önem arz ediyor. Şüphelinin bağlantıları araştırılıyor" dedi.

Diyarbakır Valiliği'nden olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "İlimiz İstasyon Meydanı'nda 05.06.2015 günü HDP tarafından yapılan mitingde saat 17.50 sıralarında meydana gelen iki patlamanın faili olduğu değerlendirilen 1 kişi, 06.06.2015 günü gece saatlerinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma titizlikle yürütülmektedir" denildi.

DİYARBAKIR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN