Davutoğlu sandık başında açıkladı: Bombacı yakalandı

Davutoğlu sandık başında açıkladı: Bombacı yakalandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakır'daki HDP mitingine bombalı saldırı düzenleyen teröristin yakalandığını açıkladı. Davutoğlu saldırganın Diyarbakır'da gözaltına alındığını belirtti.

[Karar]

Başbakan flaş açıklamayı Konya'da oyunu kullandıktan sonra yaptı. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da 2 kişinin hayatını kaybettiği 100'dan fazla vatandaşın yaralandığı bombalı saldırıya değindi. Davutoğlu şöyle konuştu:

 

İsmini açıklamıyoruz

Diyarbakır'daki hatlama haberini alır almaz dayanışmamızı gösterdik. Sayın Demirtaş'ı aradım ama heralde çok meşguldu ama geri dönüş olmadı. Biz görevimizi yaptık, insani ve başbakan olarak görevimizi yaptık. Diyarbakır'daki patlamanın zanlısı dün gece yakalandı. Bu kirli bir eldir. Bu saldırıyı yapan bir partiye değil, bütün partilere, Tütk Demokrasisine yapmıştır. Diyarbakırlı vatandaşlarıma da teşekkür ediyorum. Herhangi bir taşkınlık olmadan devletlerine olan güveni gösterdiler. Bu kirli eli ortaya çıkacrağızç. Kim olursa olsun! Bu olayla ilgili bir zanlı yakalanmıştır. Müsebbibi olan bir zanlı yakalanmıştır. Bağlantıları araştırılıyor. Geçmişi araştırılıyor. Soruşturmanın selameti için kimliğini açıklamıyoruz. Adalete temsil edeceğiz. Şu anda örgüt bağlantısına ilişktin bilgi veremyeceğim."

Diyarbakır Valiliğin'den açıklama

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda önceki gün HDP'nin düzenlediği mitingde yapılan bombalı saldırıyla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "İlimiz İstasyon Meydanında 05.06.2015 günü HDP tarafından yapılan mitingde saat 17:50 sıralarında meydana gelen iki patlamanın faili olduğu değerlendirilen bir kişi 06.06.2015 günü gece saatlerinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde soruşturma titizlikle yürütülmektedir" denildi.

DİYARBAKIR/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN