Uzun yaşamak isteyenlerin reçetesi belli oldu! Bu 8 alışkanlık ömrünüze 24 yıl daha ekleyecek

Uzun yaşamak isteyenlerin reçetesi belli oldu! Bu 8 alışkanlık ömrünüze 24 yıl daha ekleyecek

Uzun yaşamın sırrını merak edenlerin reçetesi belli oldu. Yapılan araştırmalar bazı alışkanlıkların insan ömrünü uzattığını ortaya koydu. Öyle ki bu 8 alışkanlık ömrünüze 24 yıl daha ekleyecek. İşte detaylar…

CNN’nin yaptığı bir araştırma sonucunda, 40 yaşında hayatına 8 sağlıklı yaşam tarzını ekleyenlerin ömrü uzuyor. Çalışmanın başyazarı Xuan-Mai Nguyen, “İster kademeli olarak ister bir kerede yapın, bu değişiklikleri yapabileceğiniz 20 yıllık bir süreye sahipsiniz,” diyor. Peki, bu alışkanlıklar neler? İşte cevabı…

EGZERSİZ YAPMAK

Listenin başında tabi ki de uzmanların sık sık tavsiye ettiği egzersiz yer alıyor. Uzman Nguyen, egzersiz yapanların yapmayanlara göre herhangi bir nedenden dolayı ölüm riskinin %46 oranında düştüğünü açıkladı.

uzun-yasamin-sirri-1.jpg

OPİOİD BAĞIMLISI OLMAMAK

Opioid yani vücuda zarar verecek herhangi bir bağımlılığa sahip olmamak da ölüm riskini %38 oranında azaltıyor.

TÜTÜN KULLANMAMAK

Çalışmanın sonucunda hiç tütün kullanmayan kişilerin de ölüm riskinin %29 oranında azaldığını ortaya koydu. Fakat uzmanlar, yaşamın herhangi bir noktasında da sigarayı bırakmanın sağlığa çok büyük faydaları olduğunu belirtiyor.

uzun-yasamin-sirri-4.jpg

STRES YÖNETİMİ

Stres yönetimi de erken ölüm riskini %22 azaltıyor. Uzmanlar stresin çağımızda sağlık bakımından ciddi yıkıcı sonuçlara yol açtığını aktarıyor.

BİTKİ TEMELLİ BESLENMEK

Araştırmanın sonuçlarına göre, bitki temelli beslenmek de uzun yaşama şansını %21 artırıyor. Tam tahıllar ile yeşil yapraklı sebzelerden oluşan Akdeniz diyeti gibi beslenme türleri sağlık için epey önem taşıyor.

uzun-yasamin-sirri-2.jpg

ALKOL TÜKETİMİNDEN KAÇINMAK

Aşırı ya da tamamen alkol tüketiminden kaçınmak da erken ölüm riskini %19 azaltıyor. Araştırma sonuçları az alkol kullanımının bile riskli olduğunu gösteriyor.

GECE UYKUSU

Gece kaliteli bir uyku uyumak herhangi bir nedenden kaynaklanan erken ölümleri %18 oranında azaltıyor. Birçok çalışma, kötü uykunun erken ölüm de dahil birçok sağlık sorununa yol açtığını gösteriyor.

uzun-yasamin-sirri-3.jpg

SOSYAL İLİŞKİLER

Çalışma, sosyal ilişkilerle iç içe olmanın uzun ömre %5 oranında katkı sağladığını ortaya koydu. Fakat uzmanlar, özellikle yaşlılar arasında yalnızlık ve izolasyonun daha yaygın ve endişe verici olduğunu aktarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN