Toygar Işıklı'dan iddialı açıklama: 'Türkiye'deki en popüler dizilerin müziklerini ben yaptım'

Toygar Işıklı'dan iddialı açıklama: 'Türkiye'deki en popüler dizilerin müziklerini ben yaptım'

Son yıllarda 'Ezel', 'Kuzey Güney', 'Magarsus' ve 'Gaddar' gibi dizilerin müziklerini yaparak dikkatleri üzerine çeken ünlü müzisyen Toygar Işıklı, Kadıköy'de katıldığı etkinlikle iddialı açıklamalara imza attı. Işıklı, Türkiye'de ki en popüler dizilerde kendisinin imzasının olduğunu vurguladı.

FURKAN UZUN

Kadıköy Sinematek Sinema Evi'nde gerçekleşen 'III. Sinematek Günleri Sektör Buluşmaları' adlı etkinliğe katılan Toygar Işıklı, kendisine yöneltilen soruları yanıtlayarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Nazlı Bulum'un moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe Blu TV'de izleyiciyle buluşan 'Magarsus' adlı dizinin ekibiyle katılan Işıklı, televizyon dizisine müzik yapmanın sinemaya müzik yapmaktan çok daha zor bir durum olduğunu vurguladı.

"TÜRKİYE'DEKİ EN POPÜLER DİZİLERİN YÜZDE DOKSANININ MÜZİKLERİNİ BEN YAPTIM"

Türkiye'nin en popüler dizilerinde imzasının olduğunu vurgulayan Işıklı, senaryosu Yunus Ozan Korkut ve Mustafa Yürüktümen tarafından yazılan, yönetmenliğini ise Yunus Ozan Korkut'un üstlendiği 'Magarsus' dizisini 'mükemmel' olarak tanımladı.

Işıklı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'deki en popüler dizilerin yüzde doksanının müziklerini yapmış, onlarla gündeme gelmiş bir müzisyenim. Televizyon dizisine müzik yapmak, sinemaya müzik yapmaktan çok daha zor. Sinema hani böyle daha üst seviye elit falan durumdur ya. Hiç alakası yok. Film müziği üzerine master ve doktora yaptım. Yurtdışında film müziği okudum. Orada ne yapmak istediğiniz o kadar belli ki... Müthiş bir özgürlük alanınız var. Herhangi bir sound seçebilirsiniz. Yönetmenle bir araya gelirsiniz. Öbür tarafta ise olmaması her şeyi de yapmak zorundasınız. Kafanızı, olmaması gerekene de yoruyorsunuz.

Magarsus hem oyunculuk hem proje olarak mükemmeldi. Dijitalde ve sinemada olması gereken yerde müziği kullanmanız gerekiyor."

Söyleşi öncesinde katılımcılarla sohbet eden Işıklı ayrıca başrolünde Kenan İmirzalioğlu, Tuncel Kurtiz ve Barış Falay gibi isimlerin rol aldığı 'Ezel' dizisinin kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN