Temmuz telaşı başladı! Herkes toprakla buluşturuyor verimini fazlasıyla alıyor! Temmuz ayında ekilecek ürünler

Temmuz telaşı başladı! Herkes toprakla buluşturuyor verimini fazlasıyla alıyor! Temmuz ayında ekilecek ürünler

Her mevsim farklı sebze ve meyveler yetiştirilirken Temmuz ayının gözde ürünleri de merak ediliyor. Sebze ve meyveleri doğru zamanda ekmek son derece önemli görürken Temmuz ayında ekilecek ürünlerde belli oldu. Temmuz ayında hangi ürünler ekilir? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Bahar ayının yoğunluğunun ardından Temmuz ayında bahçesiyle ilgilenmek isteyenler hangi sebze, meyve ve yeşilliklerin yetiştirilebileceğini araştırıyor. Sofralarınıza tazecik ürünler koymak için doğru zamanda doğru ürünleri toprakla buluşturmak gerekmektedir. Temmuz ayında hangi ürünler ekilir? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

TEMMUZ AYINDA HANGİ ÜRÜNLER EKİLİR?

Sebze ve meyveler için Temmuz ayı en verimli aylardan biri olarak biliniyor. Bu dönemde ekeceğiniz ürünler sıcak havalar ve uzun günler ile birlikte hızlıca büyümektedir. Temmuz ayında ekebileceğiniz başlıca ürünler şu şekildedir:

Patlıcan Fidesinde Gübreleme Nasıldır Etkili Çözümü Sitemizde.

1. Patlıcan: Sıcak hava patlıcanın hızla büyümesini sağlar. Toprak nemli tutulduğu sürece patlıcan bitkisi kolayca yetişir.

Biber Ne Zaman Ekilir ve Hasat Edilir? | Hektaş

2. Biber: Yaz aylarının vazgeçilmezi olan biber, Temmuz ayında ekilmeye oldukça uygundur. Güneşli ve sıcak bir ortam biberin verimli bir şekilde büyümesini sağlar.

Serada Domates Yetiştirmek - Lider Sebze ve Marul Fidesi Üreticisi | İklim Fide

3. Domates: Domates, Temmuz ayında ekilebilecek en ideal sebzelerden biridir. Güneş ışığına ihtiyaç duyan domates bitkisi, bu dönemde hızla büyür ve meyve vermeye başlar.

Salatalık Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? | Tarfin

4. Salatalık: Bol su isteyen salatalık bitkisi, Temmuz ayında ekildiğinde hızla büyür ve verimli bir şekilde ürün verir.

Kabak Yetiştiriciliği

5. Kabak: Kabak bitkisi, sıcak havalardan oldukça hoşlanır. Temmuz ayında ekildiğinde hızla büyür ve bol miktarda kabak verebilir.

Tüm bunların yanı sıra ıspanak, marul, maydanoz gibi yeşillikler de Temmuz ayında ekilebilecek ürünler olarak biliniyor. Ancak sebzelere bu su vermek ve güneş ışığında büyütmek oldukça önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN