Sıcak deyip geçmeyin! Psikolojiyi bitiriyor, panik atağı tetikliyor: Dr. Arif Verimli uyardı

Sıcak deyip geçmeyin! Psikolojiyi bitiriyor, panik atağı tetikliyor: Dr. Arif Verimli uyardı

Sıcak diyerek geçiştirmeyin! Psikolojiyi bitiriyor, panik atağı tetikliyor! Prof. Dr. Arif Verimli'den uyarı! Ciddiye almamazlık yapmayın...

Ülke genelinde yaşanan sıcaklık artışları, herkesin gündeminde önemli bir yer tutuyor. Birçok uzman, bu aşırı sıcaklardan korunma yolları ve bu durumun olası etkileri üzerine uyarılarda bulunuyor. Bu uzmanlardan biri de tanınmış psikiyatrist Prof. Dr. Arif Verimli. 14 yıl boyunca 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programında yer alan ve ekranların sevilen yüzlerinden biri olan Verimli, geçtiğimiz yıllarda programa veda etmişti.

Prof. Dr. Arif Verimli, kısa bir süre önce sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla büyük ilgi topladı. Verimli, sıcak havaların psikolojik rahatsızlıklarla doğrudan ilişkisi olduğunu belirterek, önemli uyarılarda bulundu. Ünlü psikiyatrist, sıcak havaların özellikle Bipolar, Şizoaffektif, Psikotik Özellikli Depresyonlar ve Panik Atak gibi rahatsızlıklara sahip bireyler için risk taşıdığını vurguladı.

"GEREKİRSE DIŞARI ÇIKMAYIN"

Sıcak çarpması belirtileri ve sıcak çarpmasına karşı ihmale gelmez 9 kural

Verimli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sıcakların Psikiyatrik durumla ilişkisi kesindir.. Özellikle Bipolar, Şizoaffektif, Psikotik Özellikli Depresyonlar ve Panik Atak risk altında.. Gerekirse dışarı çıkmayın."" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN