Rüyada zayıflamak ne anlama gelir?

Rüyada zayıflamak ne anlama gelir?

Rüyalar, kişilerin kişisel tecrübeleri, yaşadıkları olaylar ve bilinçaltı ile ilgili konularda uykularında gördükleri sembollerden olur. Rüya yorumları ise tamamen öznel, kişinin yaşadığı kültüre has ve kişinin yaşam tecrübelerine dayanarak yapılır.

Bütün bunlar ile birlikte bazı rüyaların dini olarak anlam taşıdığı da söylenebilir. Anlamı açık ve kapalı olan rüyalar mevcuttur. Rüyada zayıflamak ise anlamı açık olan rüyalardan biridir. Her rüya yorumunda olduğu gibi rüyada zayıflamanın da olumlu ve olumsuz yorumları bulunuyor.

RÜYADA ZAYIFLAMANIN OLUMLU YORUMLARI

Rüyasında zayıfladığını gören kişi kendini kabul etmeye ve olumlu yönde değişmeye başlayabilir. Zayıflamak fiziksel, duygusal veya zihinsel olarak değişimin habercisi olabilir. Rüyasında zayıfladığını gören kişi kendisini daha iyi hissedebilir ve yaşayacağı değişim ve farkındalık sonucunda mutlu olacağı bir döneme girebilir.

Rüyada zayıflamanın bir diğer olumlu yorumu da sağlık ile ilgilidir. Zayıfladığını gören kişi sağlıklı bir yaşam sürecine başlayacak olabilir. Ayrıca zayıflamak kişinin sağlığına dikkat etmesi gerektiğini de sembolize edebilir.

Bir başka yorum ise kişinin istediği görünüme kavuşmasıyla özgüveninin artacağı yönündedir. Bazı insanlar kilolarını fazlasıyla dert ettikleri için özgüven konusunda sorun yaşarlar. Rüya sahibi böyle biriyse azim ve çabayla özgüvenini artıracaktır. Rüyada zayıfladığını gören kişi kendini ifade etmek konusunda ihtiyaç hissedebilir.

Kendini beğendirme ve kabul ettirmek isteme arzusunun ortaya çıkacağına delalet edebilir. Görülen bu rüya kişinin fiziksel sağlığına dikkat etmesi gerektiği yönünde yorumlanabilir. Rüyada zayıflamak iyi yönde yorumlanabiliyor olsa da olumsuz yorumları da mevcuttur.

RÜYADA ZAYIFLAMANIN OLUMSUZ YORUMLARI

İnsanlar bazen istemeden kontrollerini kaybederek zayıflayabilirler. Rüyada zayıflamak kişinin gelecek zamanlarda hayatı üzerindeki kontrolünü kaybedeceğini sembolize edebilir. Ayrıca zayıflamak kişinin isteği dışında gerçekleştiği için sağlığının da olumsuz olarak etkileneceğini gösterebilir.

Kişinin günlük hayatında fazlaca strese maruz kaldığından dolayı kendi üzerinde oluşturduğu baskının da bir yansıması olabilir. Bir diğer yorum ise yetersizlik duygusunun hissedilmesi yönündedir. Rüyada zayıfladığını gören kişi kendi potansiyelini fark etmediği için kendisini yetersiz hissettiğine işaret eder.

Rüyada zayıflamak kişinin yaşayacağı bir olay nedeniyle psikolojik olarak zor ve sıkıntılı günler geçireceğine ve bundan dolayı oldukça fazla para harcayacağına ve bunun sonucunda maddi olarak biraz sıkışacağını da sembolize eder. Bu rüyayı gören kişinin psikolojik bir buhran yaşayacağı, maddi ve manevi olarak sıkıntılı bir sürece gireceği ve tüm bu sıkıntıları çok zor atlatacağı söylenebilir.

RÜYA İLE AMEL EDİLİR Mİ?

Her ne kadar bazı rüyalar "haberci rüya" olarak niteleniyor olsa da rüyalara tamamen inanmak doğru değildir. Kişilerin yaşadıkları günlük olaylar, zihinlerinden geçen düşünceler, yapmak istedikleri ve yaptıkları şeyler, bilinçaltı, izlenilen videolar, diziler ve filmler zihnimizi oldukça fazla etkileyerek rüyalarımıza girer. Rüyalarınız sizi rahatsız ediyor ve aklınıza çok takılıyorsa bir psikologdan veya rüya terapistinden destek alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN