Tamamlayıcı sağlık sigortası mı, özel sağlık sigortası mı? İşte tercih yaparken dikkat edilmesi gerekenler...

Tamamlayıcı sağlık sigortası mı, özel sağlık sigortası mı? İşte tercih yaparken dikkat edilmesi gerekenler...

İhtiyaç ve beklentilerinize göre tamamlayıcı sağlık sigortası veya özel sağlık sigortası yaptırarak olası risklere karşı sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz. Peki, özel sağlık sigortası mı tamamlayıcı sağlık sigortası mı? İşte, tamamlayıcı sağlık sigortası ile özel sağlık sigortası arasındaki farklar...

Devlet hastanelerinde tedavi görülmek istenen bölümde randevu boşluğu bulmak bazen aylar sürebiliyor. Bu nedenle çok sayıda kişi özel bir sağlık güvencesine sahip olarak diledikleri zaman seçtikleri özel hastanede tedavi olmayı tercih ediyor.

Enuygun Sigorta Genel Müdürü Çiğdem Özdoğan, en popüler sağlık güvencelerinden 'özel sağlık sigortası' ve 'tamamlayıcı sağlık sigortası' hakkında merak edilenleri açıkladı.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Enuygun Sigorta Genel Müdürü Çiğdem Özdoğan, "Özel sağlık güvencesi seçiminde en önemli çıkış noktanız A ve A+ hastanelerde mi hizmet görmek istediğiniz yoksa SGK ile anlaşması olan B grubu hastaneleri mi tercih ettiğiniz olmalı. Eğer A ve A+ hastaneleri tercih ediyorsanız seçiminiz Özel Sağlık Sigortası, B grubu hastaneleri tercih ediyorsanız seçiminiz Tamamlayıcı Sağlık Sigortası olmalı. Tabii bu iki sigorta türü arasında önemli ölçüde fiyat farkı olduğunu da eklemem gerek. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'nı ortalama 4 bin TL'ye satın almak mümkünken Özel Sağlık Sigortası için ödenmesi gereken meblağ 12 bin TL'yi aşabiliyor" dedi.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI İLE TAMAMLAYICI SAĞLIK SİGORTASI ARASINDAKİ FARKLAR NELER?

Dünyagazetesi'nde yer alan habere göre, iki güvence arasındaki farklara da değinen Çiğdem Özdoğan, "Tamamlayıcı sağlık sigortasında ayakta tedavileriniz için adet limiti satın alırsınız. Örneğin 6, 8, 10 ayakta muayene içeren bir poliçe satın alabilirsiniz. Özel sağlık sigortasında ise 1 yıllık ayakta tedavileriniz için parasal bir limit belirlemeniz gerekiyor. Tabii bütçenize göre limitsiz bir özel sağlık sigortası satın almayı da tercih edebilirsiniz. Eğer bu sigortalar ile yatarak tedavi görmek istiyorsanız tamamlayıcı sağlık sigortasında 3 aylık bekleme süresi uygulanırken özel sağlık sigortasında 1 yıllık bekleme süresi var" diye konuştu.

ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI PRİMİNİN BİR KISMINI GELİR VERGİSİNDEN DÜŞEBİLİRSİNİZ

Daha hesaplı bir sağlık güvencesi için priminizin bir kısmını nasıl gelir verginizden düşebileceğinizi de açıklayan Çiğdem Özdoğan, "Eğer bir çalışan iseniz ve priminizi gelir verginizden düşmek isterseniz dekontlarınızı ve talebinizi çalıştığınız şirketin muhasebe/insan kaynakları birimlerine iletmeniz yeterli. Ödemiş olduğunuz primlerinizin yüzde 15'i kadar tutar için gelir vergisinden muaf olursunuz. Diğer bir deyişle bu durumda sağlık güvenceniz için ödediğiniz primlerin yüzde 15'i cebinize geri döner" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN