Kripto para sahiplerinin psikolojik profili: Narsisist, psikopat ya da sadist

Kripto para sahiplerinin psikolojik profili: Narsisist, psikopat ya da sadist

Amerika'da 2001 yetişkinle yapılan bir araştırma, kripto para sahipliğinin siyasi, psikolojik ve sosyal korelasyonlarını inceleyerek, bu kişilerin "karanlık dörtlü" olarak bilinen narsisizm, Makyavelizm, psikopati ve sadizm gibi kişilik özelliklerine daha yatkın olabileceğini ortaya koydu.

Kripto para sahipleri üzerine Amerika'da yapılan araştırma, 2001 yetişkin Amerikalıyla gerçekleştirildi. Bu araştırmaya katılanların yaklaşık %30'u kripto para sahibi olduğunu belirtti. "Kripto para sahipliğinde siyasi, psikolojik ve sosyal korelasyonlar" başlıklı çalışma PLOS ONE dergisinde yayımlandı.

Independent Türkçe'deki habere göre, araştırmacılar kripto para satın alan kişilerin, "karanlık dörtlü" ile örtüşen kişilik özellikleri bildirme olasılıklarının daha yüksek olduğunu tespit etti. Karanlık dörtlü, narsisizm, Makyavelizm, psikopati ve sadizmi içeriyor. Bu, daha bilindik olan karanlık üçlünün üzerine sadizmin eklenmesiyle oluşturulmuş bir psikoloji kuramıdır.

Yüzyılın başında ortaya atılan bu üçlü kuram, bu özelliklere sahip kişilerin iş yerinde verimsiz olma, suç işleme veya başka sorunlara neden olma eğiliminde olduğunu öne sürmüştü.

Ancak araştırmacılar, bir kişinin kripto para sahibi olup olmadığının en güçlü göstergesinin, haberler için uç sosyal medya kaynaklarına güvenip güvenmedikleri olduğunu belirtti. Ayrıca erkeklik, tartışmacılık, yüksek gelir ve kurban gibi hissetme özellikleri de kripto para sahipliğiyle ilişkilendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN