Kaşar peynirin küflenmemesi için bunu deneyin! Şeflerin saklama tüyosu: Bu yöntemle ne kuruyor ne bozuluyor

Kaşar peynirin küflenmemesi için mutlaka bu yöntemi deneyin! Şeflerin saklama tüyosu ortaya çıktı! Bu yöntem sayesinde ne kuruyor ne de küfleniyor...

Gastronomi dünyasının önde gelen isimleri, peynirlerin uzun süre taze kalması için etkili bir yöntemi tercih ediyor. Bu şaşırtıcı taktik, özellikle kaşar gibi sert peynirlerin dolapta uzun süre saklanmasına olanak tanıyor. Profesyonel şefler ve otel mutfağı uzmanları, bu özel yöntemi uygulayarak peynirlerin dayanıklılığını artırıyor.

KAŞAR PEYNİRİNİN KÜFLENMEMESİ İÇİN YÖNTEM

Son dakika: Sahte kaşar peynirine dikkat! | Video

Bu benzersiz yönteme göre, birkaç damla sirke, özellikle kaşar gibi sert peynirlerin üzerine damlatılır. Ardından, sirke ile ıslatılan bir havlu kullanılarak peynirler nazikçe silinir ve temizlenir. Hazırlanan peynir, kokusunun asla sinmeyeceği özel bir cam kaba yerleştirilir. Bu basit ancak etkili yöntem, peynirin küflenmesini önler ve uzun süre taze kalmasını sağlar.

Uygulanan bu sirke tabanlı yöntem, şaşırtıcı bir şekilde peynirin dokusuna zarar vermez ve tadını etkilemez. Ayrıca, bu yöntem sayesinde peynirlerin dolapta muhafaza edilirken oluşabilecek kötü koku sorununa da çözüm bulunmuş olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN