Kanı temizliyor, hücreleri onarıyor! Bitkilerin profesörü önerdi: Sağlığa faydası saymakla bitmiyor

Kanı temizliyor, hücreleri onarıyor! Bitkilerin profesörü önerdi: Sağlığa faydası saymakla bitmiyor

Hem kanı temizliyor, hem de hücreleri onarıyor! Bitkilerin profesöründen öneri: Sağlığa faydası saymakla bitmiyor...

Sağlıklı bir yaşam için doğanın sunduğu bitkilerden yararlanmak büyük önem taşıyor. Melocan otu, Anadolu'da bilinen adıyla "diken otu," bu bitkilerden biri olarak dikkat çekiyor. Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, bu şifalı bitkinin vücut sağlığına olan faydalarını detaylandırdı.

MELOCAN OTUNUN ŞİFALI GÜÇLERİ

Sadece Ordulular biliyor! Bu ot hem kanı temizliyor hem de romatizmayı geçiriyor…

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut'a göre, Türk mutfağında "diken otu" olarak bilinen Melocan otu, vücuttaki toksinlerin atılmasına ve hücre hasarlarının onarılmasına yardımcı oluyor. Antik Yunan mitolojisinde "Diken ucu" olarak bilinen bu bitki, kan temizleyici özellikleriyle de ön plana çıkıyor.

BİTKİNİN ÖZELLİKLERİ VE KULLANIMI

20 metreye kadar uzayabilen dikenli gövdesi ve geniş yapraklarıyla tanınan Melocan otu, beyaz ve sarı renkli şemsiye şeklinde çiçeklere sahip. Türk mutfağında salatalarda ve böreklerde kullanılan bu ot, hafif acı tadı ve iri, dikensi yapraklarıyla bilinir. Çiçekleri ve yaprakları genellikle kullanılan bitkinin bölgesel isimleri arasında Anadolu saparnası, merucen, zimilaçi gıcırdak dikeni, kuşevin, öz dikeni ve kırçan gibi adlar bulunur.

SAĞLIK İÇİN FAYDALARI

Melocan Bitkisi Kanı Temizliyor - Ordu Haberleri

Melocan otu, sadece lezzetiyle değil, sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle de dikkat çekiyor. Prof. Dr. Karabulut, bu bitkinin gribal enfeksiyonlar, romatizma ve iltihap sorunlarına karşı etkili olduğunu belirtti. Ter attırıcı ve kan temizleyici özellikleri sayesinde, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve iç organların düzenli çalışmasını sağlar. Deri hastalıklarının tedavisinde de yaygın olarak kullanılan Melocan otu, cilt sorunlarını iyileştirir.

GELENEKSEL KULLANIM VE YAN ETKİLER

Merevcen nedir

Melocan otunun geçmişte frengi hastalığının tedavisinde kullanıldığı biliniyor. Ancak, aşırı tüketimi ishale ve tükürük artışına neden olabilir. Bu nedenle, bitkisel tedavilerde dikkatli olunmalı ve uzman bir sağlık profesyoneline danışılmalıdır. Bitkilerin etkileri bireyden bireye değişebilir ve yan etkilere neden olabilir.

TÜRK MUTFAĞINDA MELOCAN OTU

Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan Melocan otu, özellikle Düzce ve çevresindeki ormanlık alanlarda bulunur. Turşu ve konserve olarak tüketilebildiği gibi, soğanla kavrularak veya süzme yoğurt ile servis edilerek de lezzetli yemekler hazırlanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN