Kan şekerini dengeliyor, tok tutuyor: Diyet listelerinin ilk sırasına yazılıyor! Muzun faydaları saymakla bitmiyor

Kan şekerini dengeliyor, tok tutuyor: Diyet listelerinin ilk sırasına yazılıyor! Muzun faydaları saymakla bitmiyor

Yılın her döneminde tüketilen muz, böbrek taşından vitaminlere, kanserden ülsere kadar birçok hastalığa karşı vücuda enerji ve güç veriyor. İşte, muzun sağlığa faydaları...

Her yaştan insanın sevdiği muz meyvesi, iyi bir vitamin kaynağı. Kan şekerinin dengeleyen, sindirim sistemini düzenleyen, antioksidan etkileri bulunan muz, tokluk hissi verdiği için diyetlerde de rahatlıkla tüketilebilir.

MUZUN FAYDALARI NELER?

Muz, vitamin deposu olmasının yanında ezilerek rahatlıkla mama haline getirilebildiği için bebekler için de ideal bir besin.

Muz, ishalin durdurulması, sindirim ve bağırsak sağlığının iyileştirilmesi, aktivite sonrası enerji eksikliğini gidermeyi desteklemesi, kalp sağlığını koruması, cildin sağlıklı ve genç bir görünüme sahip olmasını sağlaması ve tok tutması gibi faydalara sahip.

MUZ NEYE İYİ GELİR?

Takvim'de yer alan habere göre, zengin miktarda kalori, protein, sodyum, potasyum, magnezyum, A, E, K ve C vitaminlerini içeren muz, tansiyonun düzenliyor, böbrek taşının düşürülmesini sağlıyor. Muz, enerji verir, ülser hastalığına iyi gelir, kanserden korur, kemikleri güçlendirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN