Ispanak sağlıklı olarak biliniyor ama... Eğer bu şekilde yapmazsanız zehirlenebilirsiniz

Ispanak sağlıklı olarak biliniyor ama... Eğer bu şekilde yapmazsanız zehirlenebilirsiniz

Ispanak, sağlıklı bir besin olarak karşımıza çıksa da eğer bu şekilde yapmazsanız zehirlenme ihtimaliniz yüksek! İşte doğru ıspanak temizleme yöntemi...

Ispanak, sağlıklı bir sebze olarak bilinse de doğru temizlenmediğinde gıda zehirlenmelerine yol açabilir. Özellikle ıspanak temizliği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. İşte ıspanağı güvenli bir şekilde tüketmenin yolları...

ISPANAK TEMİZLEMENİN AYRINTILARI

Ispanağı karbonat ile temizleyin - Sağlık Haberleri

  1. Ispanak yapraklarını saplarından dikkatlice ayırın ve köklerini kesin. Bu aşama, yaprakların daha kolay temizlenmesini sağlayacaktır.
  2. Ispanakları soğuk su altında nazikçe yıkayın. Üzerindeki toprak ve kum kalıntılarını tamamen temizleyene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  3. Pestisit ve diğer zararlı maddeleri arındırmak için yıkama suyuna biraz sirke veya limon suyu ekleyin. Bu doğal temizleyiciler, ıspanağın üzerindeki zararlı kimyasalları etkili bir şekilde temizler.
  4. Sirke veya limon suyunda beklettiğiniz ıspanakları tekrar soğuk suyla iyice durulayarak kalan sirke veya limon artıklarını temizleyin.
  5. Yıkadığınız ıspanakları bir salata kurutma makinesi ya da temiz bir havlu yardımıyla iyice kurutun. Kurulama, fazla nemin sebep olabileceği bakteri üremesini önlemek için önemlidir.

Bu adımları uygulayarak, ıspanak tüketiminde güvenliği sağlayabilir ve olası zehirlenme risklerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN