İlber Ortaylı'dan tepki çeken düğün ile ilgili ilk açıklama: O kim, tanımıyorum

İlber Ortaylı'dan tepki çeken düğün ile ilgili ilk açıklama: O kim, tanımıyorum

Sosyal medyada günlerdir konuşulan Berna Osmanoğlu'nun düğününde Şevki Yılmaz'ın sözleri tepki çekerken, İlber Ortaylı'nın tavrı da dikkat çekmişti. Ortaylı, yaptığı açıklamada Yılmaz'ı tanımadığını ve "Bunlar tarih bilmeyen insanların kahvehane köşelerine yakışan sözleri" olduğunu söyledi.

Sultan II. Abdülhamit'in torunu Berna Osmanoğlu'nun İstanbul'daki evliliği, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş bir ilgiyle karşılandı. Berna Sultan Osmanoğlu, Beykoz Belediyesi'nin sosyal tesislerinde düzenlenen bir törenle hayatını birleştirdi. Nikah, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından kıyılırken, tanınmış isimler; Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, eski Refah Partisi milletvekili Şevki Yılmaz ve televizyon programcısı Mehmet Fatih Çıtlak şahitlik etti.

basliksiz-1aaa.jpg

Düğünde, eski milletvekili Şevki Yılmaz'ın, Atatürk ve Cumhuriyet hakkındaki tartışmalı yorumları dikkat çekti. Tepkilerin ardından İlber Ortaylı, Yılmaz'ı tanımadığını ve söyledikleriyle ilgilenmediğini belirtti. Ortaylı, düğüne Berna Osmanoğlu ve ailesine olan yakınlığı nedeniyle katıldığını ve bu tür olaylarda konuşulanların uygun olmadığını ifade etti.

Ortaylı Yılmaz'ın düğün sırasındaki konuşmaları eleştirerek, bu tür ifadelerin tarih bilgisinden yoksun kişilerce sarf edildiğini ve Atatürk ile Cumhuriyet değerlerine yönelik olumsuz tutumların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Türkiye'nin kazanımlarının Atatürk ve silah arkadaşlarının çabaları sayesinde olduğunu belirten Ortaylı, Cumhuriyet'in korunmasının herkesin görevi olduğunu hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN