Hurmayı bu şekilde saklayınca asla yumuşamıyor! Bu yöntemle bir sene boyunca bozulup küflenmeyecek

Hurmayı bu şekilde saklayınca asla yumuşamıyor! Bu yöntemle bir sene boyunca bozulup küflenmeyecek

Ramazan sofralarının olmazsa olmazı hurma meyvesi nasıl saklanmalı? Bu yöntem sayesinde ne bozuluyor, ne de küfleniyor! Asla yumuşamayacak, bir sene boyunca küflenmeyecek! İşte o yöntem...

Hurma, sağlık açısından pek çok faydası bulunan ve lezzetiyle birçok tarifin vazgeçilmez bileşeni olan bir meyvedir. Özellikle Ortadoğu'da yetişen hurmaların çeşitli türleri bulunmaktadır. Tatlı ve nemli bir yapıya sahip olan hurmalar, doğru şekilde saklandığında en iyi tadı elde ederler. Hurmaların doğru saklanması, raf ömrünü uzatır ve tazeliğini korur. İşte hurmaları rahatlıkla saklayabileceğiniz 3 farklı yöntem:

HURMALARI BOZULMADAN MUHAFAZA ETMENİN 3 YÖNTEMİ

Herkes Medine sanıyordu! Hurmanın kaynağı bakın neresiymiş

Hurma, oda sıcaklığında nasıl saklanmalı?

Hurmalarınızı bir ya da iki hafta içinde tüketmeyi planlıyorsanız, en iyi saklama yöntemi oda sıcaklığında saklamaktır. Bunun için güneş görmeyen bir yer tercih edilmelidir. Cam kavanoz ya da kapanabilir poşet gibi hava almayacak kaplar kullanarak hurmalarınızı saklayabilirsiniz.

Hurma, buzdolabında nasıl saklanmalı?

Eğer hurmalarınızı uzun süre saklamayı planlıyorsanız, en iyi yöntem hurmaları buzdolabında saklamaktır. Hurmaları bir poşet içine koyarak hava almasını engelleyebilir ya da kavanoz içine yerleştirerek buzdolabına kaldırabilirsiniz. Bu şekilde hurmalarınızı 1 yıla kadar saklayabilirsiniz.

Hurma, dondurucuda nasıl saklanmalı?

Hurmaları toplu bir şekilde aldıysanız ve uzun süre saklamak istiyorsanız, en iyi yöntem hurmaları dondurucuda saklamaktır. Hurmaları dondurucuya koyarken porsiyonlayarak poşetlere bölebilir ve bu şekilde dondurabilirsiniz. Böylece istediğiniz zaman hurmaları tüketebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN