Herkes bu hataya düşüyor! Arabaya biner binmez sakın klimayı açmayın! Serinleyeyim derken zarara uğramayın

Herkes bu hataya düşüyor! Arabaya biner binmez sakın klimayı açmayın! Serinleyeyim derken zarara uğramayın

Araba kullanan birçok kişinin gözden kaçırdığı bu detay büyük bir zararı da beraberinde getiriyor. Arabaya biner binmez sakın klimayı açmayın. Hem kendinizi hem aracınızı korumaya alın. Klimayı çalıştırmadan önce bu işlemi uygulayın. İşte doğru bilinen yanlışlar…

Günlük hayatta ulaşımı kolaylaştıran ve birçok kişinin kullandığı araçlar özellikle sıcak yaz mevsiminde büyük bir kurtarıcı oluyor. Sıcak havanın altında pişen arabanızın içini serinletmek için ilk işiniz klimaya sarılmaksa büyük bir hata yapıyorsunuz. Peki araç kliması nasıl kullanılır? İşte doğru bilinen yanlışlar…

SAKIN KLİMAYI AÇMAYIN

Sıcak havalarda serinlemek için arabaya biner binmez klimayı açıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz. Dışarıdaki havadan daha sıcak olan araç içini serinletmek için ilk yapmanız gereken işlem arabanın 4 camını da açmak olmalıdır. Arabanın içindeki ve dışındaki havayı bu şekilde eşitlemeniz gerekiyor.

Araç Klima Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır? - arabam.com

Aracın içerisinde bulunan plastiklerde yer alan kimyasalların vücudunuza zarar vermemesi için arabanın içerisini havalandırmanız gerekiyor. Sıcaklıkta buharlaşan kimyasallar sizin ciğerlerinize ulaşırken arabanın camlarını açarak bu durumu minimum seviyeye indirebilirsiniz.

Yapılan bir diğer yanlış ise araç klimasını sonuna kadar açmaktır. Araç çalışmadığı için klima kompresörü de daha yağlanmamış olacaktır. Bu nedenle klima açmak istediğinizde klima seviyesini yavaş yavaş arttırmanız gerekiyor. Bu sayede aracınızdaki klimayı daha uzun vadede kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN