Fiyatı kadar vergisi vardı! Apple'dan düşük vergili İPhone geliyor, artık herkes alabilecek

Fiyatı kadar vergisi vardı! Apple'dan düşük vergili İPhone geliyor, artık herkes alabilecek

Dünyanın en popüler teknoloji markalarından biri olan Apple, Türkiye’de çok yüksek fiyatlardan hizmet verdiği için çoğu kişinin şikayet ettiği bir konu olarak gündeme geliyor. Şimdi ise ülkemizde özel düşük vergili iPhone modeli için harekete geçildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Akıllı telefon pazarının en önemli markalarından biri olan Apple, tüm dünyada en çok tercih edilen modelleri sunuyor. Bu durum Türkiye için de geçerli lakin Türkiye’deki iPhone fiyatları diğer ülkelerin çoğundan çok daha pahalı. Bu konunun en büyük etkeni ise telefondan alınan vergiler. Söz konusu bu durumdan vatandaşlar şikayetçi iken Apple’ın yeni modeli en alt ÖTV vergi dilimine girecek.

yeni-proje-9-002.jpg

APPLE’DAN VERGİ MÜJDESİ

Akıllı telefonlarda da ÖTV vergi dilimleri mevcut. iPhone modelleri ise her zaman en üst vergi diliminde yer alıyor. Bu durum telefonun değerini artırıyor. Dolayısıyla iPhone fiyatları cep yakıyor. Bu kapsamda yapılacak olan yeni projede Türkiye’ye özel olarak üretilecek model en alt vergi dilimine girecek. Bu sayede telefonun fiyatında önemli oranda indirime gidilmiş olacak.

yeni-proje-10.jpg

Elbette Apple bu noktada üretim maliyetlerini kısabilmek adına bazı radikal adımlar da atacak. Örneğin OLED panel yerine LCD panele yer verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN