Evinde klima olmayan bu çiçeği arıyor! Sıcaklığı düşürüyor bulunduğu ortamı ferahlatıyor: Hemen gidip 1 tane alın

Evinde klima olmayan bu çiçeği arıyor! Sıcaklığı düşürüyor bulunduğu ortamı ferahlatıyor: Hemen gidip 1 tane alın

Evinizde klima yoksa üzülmeyin. Sıcak yaz günlerinde evinizde bulunduracağınız bu çiçekler ortamı ferahlatacak. Hemen gidip 1 tane alın ferahlığın etkisini kendiniz görün. İşte o bitkiler…

Bazı çiçekler evinizi serinletirken havayı da temizler. Bu çiçekler özellikle bunaltıcı yaz günlerinde evinizde sizin kurtarıcınız olacak bitkilerdir. İşte, evinizde serinlik için mutlaka bulundurmanız gereken bitkiler…

BİTKİLER ORTAMI NASIL SERİNLETİYOR?

TÜBİTAK tarafından yapılan araştırmaya göre, yaprakların yapısında stoma denilen küçük gözenekler vardır. Bu gözenekler bitkinin terlemesini ve gaz alışveriş yapmasını sağlar. Işık, sıcaklık ve su düzeyi yeterli veya gereğinden fazla olduğunda stomalar açılır ve bitkide terleme meydana gelir. Yani bitkiler, yapılarındaki suyun bir kısmını buharlaşma yolu ile havaya verir. Bu durum da çevrelerinin serinlemesine yol açar.

ORTAMI SERİNLETEN BİTKİLER

Yelken Çiçeği: Yelken çiçeği, havayı temizler ve nemlendirir. Bu da serin bir ortam yaratmasını sağlar.

yelken-cicegi.jpg

Kauçuk Bitkisi: Kauçuk bitkisi, büyük yaprakları ile havadaki toksinleri temizleyerek nemi artırır. Bu sayede serinlik sağlamış olur.

kaucuk-bitkisi.jpg

Areka Palmiyesi: Bu bitki, büyük yapraklarının sayesinde bolca oksijen üreterek havayı nemlendirir.

areka-palmiyesi.jpg

Barış Çiçeği: Barış çiçeği, havadaki toksinleri temizlerken, nem oranının da artmasını sağlayarak serinlik sağlar.

baris-cicegi.jpg

Ficus Benjamina: Ficus Benjamina, havayı temizleme ve nemlendirme özelliğine sahiptir. Bu sayede serin bir ortam yaratır.

ficus-benjamina-1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN