Doğanın insan sağlığı üzerindeki etkileri herkesi şaşırtmaya yetiyor. Birçok farklı bitki türü yer alırken uzmanlar her bitkinin farklı bir etki sağladığını belirtiyor. Şehrin gürültüsünden stresinden sıkıldıysanız bu yöntemi deneyin. Eviniz hem çiçek bahçesine dönüyor hem de sağlığınızı koruyor.
Evde yetiştirilebilecek pek çok farklı bitki türü bulunurken uzmanlar sağlık açısından son derece faydalı olan lavanta yetiştirmenin etkilerini açıklıyor Sağlık açısından muhteşem bir etkiye sahip olan lavanta yetiştirmesi basit olduğu kadar faydası ile de yarar sağlıyor. Ruh halinizi olumlu yönde etkileyen lavanta bitkisini evde hızlı bir şekilde yetiştirebilirsiniz. Hem eviniz güzelleşsin hem de sinir stres Hiçbir şey kalmasın.
EVDE LAVANTA NASIL YETİŞTİRİLİR?
Elinizde bir adet saksı, toprak ve lavanta tohumu bulunuyorsa yetiştirmesi hiç de zor olmayacak. Lavantayı bahçe ya da saksıda yetiştirmeye karar verdikten sonra yapmanız gereken şeyler de son derece basit.
Lavanta fidesi dikmek için bir yıl içerisinde iki farklı ay bulunmaktadır. Mayıs ve Kasım ayları olmak üzere yılda iki kez dikilen lavanta fideleri bu sayede kışı atlatma sürecini de tamamlamış oluyor. Lavanta ekmek için toprağın PH seviyesinin altı-8.5 oranında olması gerekmektedir. Toprağın nem ve asit dengesi bitki canlılığı için son derece önemli olmakla birlikte fide yastıklarına çimlendirdikten sonra toprağa aktarılması da gerekiyor.
Lavantaları toprakla buluşturduktan sonra suyunu vermeyi unutmayınız. Büyük bir saksı içerisine birçok lavanta ekmek istiyorsanız bunların aralıklı olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra ekeceğiniz alanda bolca güneşin yer aldığından emin olduktan sonra en az 3 santim derinine yerleştirerek ekim çalışmalarını yapmanız gerekiyor.
Lavantaları geniş bir arazi ya da bahçe üzerine ekeceksiniz 100 x 40 cm, 120 x 50 cm sıra arası ile oluşturduğumuz aralıklar yeterli olacaktır. Toprağı gübreledikten sonra vida ektiğiniz toprağı Üç gün boyunca az miktarda sulamanız gerekiyor. Lavanta 3 gün içerisinde toprakla uyum sağlayacaktır.