Harçlığını kendi emekleriyle çıkarmak isteyen ev hanımları artık eşinden para istemeyecek! Yaprak sarmayı bilen kendi parasını kendi kazanacak. Oldukça yüksek bir getiriye sahip olan evde yaprak sarma işinin aylık 13.000 TL kazancı var. İşte, el maharetine güvenen herkesin yapabileceği yaprak sarma işi…
Türk mutfağının en güzel lezzetlerinden olan yaprak sarması, zaman harcayan ve maharet isteyen bir yemek. Bu yüzden birçok kişi saatlerce kendi sarmak yerine el yapımı hazır yaprak sarmaları dışardan almayı tercih ediyor. Bu durum da elinin lezzetini kazanca dönüştürmeyi isteyen ev hanımlarına yeni iş kapıları açıyor.
EVDE YAPRAK SARMA İŞİ
Eğer sizin de yaptığınız yaprak sarmalar çok beğeniliyorsa bu işi yapmak için hiç beklemenize gerek yok. Yaprak sararken kaliteli malzemeler kullanarak, sarmalarınıza olan talebi artırabilir ve müşteri ağınızı genişletebilirsiniz. Ancak malzemelerde ucuza kaçarsanız sarmanızın beğenisi düşer ve müşteri potansiyeliniz azalır.
Yaprak sarma uzun süre dayanıklı kaldığı için ilk olarak bir firma ya da kişiyle iletişim kurarak sipariş alabilirsiniz. Anlaşmaya vardıktan sonra siparişinizi zamanında, lezzetli ve hijyenik bir şekilde teslim etmeniz o kişi veya kişilerden tekrar sipariş alma şansınızı artırır.
EVDE YAPRAK SARMA İŞİNDEN PARA KAZANMA
Evde yaprak sararak kendi kazancını sağlayan ev hanımlarının sayısı her geçen gün artıyor. Yapacağınız işe göre kazancınız değiştiği için ne kadar kazanacağınız size bağlı. Mesela zeytinyağlı yaprak sarma daha ucuz olurken, kıymalı yaprak sarma daha pahalıdır.
Günde ortalama 2 kilo yaprak sarma yaptığınızda aylık kazancınız 13 bin TL’ye ulaşır. Zeytinyağlı yaprak sarmanın kilosunu 300 TL olarak hesap ettiğimizde, 1 günde 2 kilo yaparsanız 600 TL getirisi olacak. Bu da 1 ayda 18 bin TL kazanç demektir. Tabi bu masrafa sarma için yapacağınız masraflar da dahil değil.
Eğer siz de el lezzetinize güveniyorsanız kendinize bir sosyal medya hesabı açarak veya firmalar ile anlaşma yaparak lezzetinizi başkalarına ulaştırarak gelir elde edebilirsiniz. Bunun için pastaneler, unlu mamul satışı yapan işletmeler, fırınlar, el yapımı gıda ürünü satan işletmeler, lokanta ve ev yemeği satan marketlere başvurabilirsiniz.