Dilan Polat ve eşi hakkındaki MASAK raporu karmaşası: Gerçekler ortaya çıkıyor!

Dilan Polat ve eşi hakkındaki MASAK raporu karmaşası: Gerçekler ortaya çıkıyor!

Dilan Polat ve Engin Polat hakkındaki kara para haklama davası devam ediyor. MASAK'ın bu konudaki raporları ise kafa karıştırdı. Gün geçtikçe gerçekler de bir bir ortaya çıkıyor. İşte tüm gerçekler...

BURAK ÖZTOPRAK

Kara para haklamak suçlamasıyla aylardır hapiste olan Dilan ve Engin Polat ailesi hakkında yeni gelişmeler geldi. MASAK raporlarında yer alan karmaşa, davayı yakından takip edenlerin de kafasını karıştırdı. Peki, Polat ailesi kara para hakladı mı? İşte gerçek...

MASAK RAPORLARI KAFA KARIŞTIRDI

Ünlü fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın kara para aklama suçlamasıyla yargılanması Türkiye'yi uzun süredir meşgul ediyor. Ancak son günlerde MASAK raporları hakkında çıkan haberler kafaları karıştırdı.

77156.jpg

İDDİANAMEDE YER ALAN MASAK RAPORLARI

Soruşturma sürecinde MASAK tarafından hazırlanan üç rapor bulunuyor. İlk iki raporda Polat çiftinin şirketlerinde vergi suçları ve sahte faturalar tespit edilirken, üçüncü raporda kara para aklama iddialarının kanıtlanamadığı belirtiliyor.

SAVCILIK ÜÇÜNCÜ RAPORA İTİBAR ETMİYOR

Ancak iddianameyi dikkatlice inceleyenler, savcılığın üçüncü rapora itibar etmediğini fark etti. Savcılık, iddianamenin 60. sayfasında üçüncü rapordaki "kara para aklama iddialarının kanıtlanamadığı" şeklindeki tespite katılmadığını açıkça belirtiyor.

23g-190.webp

SAVCILIK NEDEN ÜÇÜNCÜ RAPORA İTİBAR ETMİYOR?

Savcılık, daha önceki raporlarda yer alan "şirketler arasındaki şüpheli para trafiği ve gayri yasal para akışı" gibi tespitlerin daha güçlü olduğuna inanıyor. Ayrıca, üçüncü raporda sadece yasal hesaplar ve varlıklar incelendiği, oysa kara para aklamanın genellikle daha karmaşık yollarla yapıldığına dikkat çekiyor.

Dava süreci devam ederken, MASAK raporları hakkındaki tartışmalar da devam edecek gibi görünüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN