Çay yıkanır mı yıkanmaz mı? Sosyal medyayı birbirine düşüren tartışmaya uzman yanıtı: En lezzetlisi böyle demleniyor

Çay yıkanır mı yıkanmaz mı? Sosyal medyayı birbirine düşüren tartışmaya uzman yanıtı: En lezzetlisi böyle demleniyor

Türklerin olmazsa olmazı çayla ilgili tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Tuzlu çayın ardından şimdi de çay yıkanır mı yıkanmaz mı? Tartışması gündeme geldi. Sosyal medyayı birbirine düşüren tartışmaya uzman yanıtı ise gecikmedi. İşte, herkesin merak ettiği o sorunun cevabı ve lezzetli çayın püf noktası…

Karadeniz Bölgesinde yetiştirilen siyah çay, doğru bir şekilde tüketildiği zaman başta kalp sağlığı olacak şekilde diyabet ve bazı kanser türlerine karşı koruyucu oluyor. Türklerin ise tiryakisi olduğu çay son zamanlarda gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz haftalarda yurt dışına kadar uzayan tuzlu çay tartışmasının ardından şimdi de çay yıkanır mı yıkanmaz mı tartışması gündeme geldi.

ÇAY YIKANMALI MI?

Çay paketi açıldığı zaman çayın içinde yoğun bir şekilde toz olduğu için çoğu kullanıcı demlemeden önce çayı yıkıyor. Fakat, çayın nemle bir araya geldiğinde özünü kaybettiğini savunan uzmanlar bulunuyor.

Çay yıkandığında özünü kaybettiği düşünülse de çoğu tüketici temiz ve hijyenik olması için çayı sudan geçirmeden yapamıyor. Bu yüzden kaliteli ve lezzetli bir çay için çayı demlemeden önce yıkayacaksanız mutlaka soğuk su ile bu işlemi yapmalısınız.

cay-yikanir-mi-1.jpg

LEZZETLİ ÇAY DEMLEMENİN PÜF NOKTALARI

Lezzetli bir çay demlemek için çaydanlığın alt kısmına su koyun ve koyduğunuz suyu kaynaması için ocağa yerleştirin. Sonrasında kaynayan suyu üst demlik bölümüne aktarın ve üzerine 3 kaşık çay ekleyerek kapağını kapatın.

Ortalama 15 dakika bekledikten sonra çayı demlikten alarak keyifle tüketebilirsiniz.

cay-yikanir-mi-2.jpg

DİKKAT!

Çay demlerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta suyun çaydanlığa ilk konulması ve sonrasında çayın üzerine eklenmesidir.

Eğer ilk olarak çayı koyarsanız üzerine sıcak su eklediğinizde çay haşlanır ve tadı bozulur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN