Banyonun en kirli yeri! Ancak kimsenin burayı temizlemek aklına gelmiyor: Mikrop yuvasıymış

Banyonun en kirli yeri! Ancak kimsenin burayı temizlemek aklına gelmiyor: Mikrop yuvasıymış

Temizlenmek için kullanılan banyonun en kirli yeri! Burayı temizlemeyi ihmal etmek hastalıklara davetiye çıkarıyor. Ancak kimsenin burayı temizlemek aklına gelmiyor, mikrop yuvasıymış...

Temizlik, hemen herkesin titizlikle davrandığı bir konudur. Özellikle evimizin her alanının temizliği büyük önem taşır. Banyo en sık kullanılan alanlardan biri olduğundan, banyonun temizliği de oldukça önemlidir. Ancak, banyonun bazı bölgeleri gözden kaçabilir ve bu durum sağlık açısından ciddi riskler doğurabilir. İşte banyodaki en kirli yer ve temizlenmesi gereken kritik alanlar.

BANYODAKİ GİZLİ TEHDİT DUŞ BAŞLIKLARI

Banyo temizliği yaparken her köşeyi didik didik temizlesek de bazı alanlar gözümüzden kaçabilir. Bu alanların başında, banyoda en sık kullanılan ama temizlenmesi ihmal edilen duş başlıkları gelir. Duş başlıklarının temizliği, hem hijyen hem de sağlık açısından büyük önem taşır. Düzenli olarak temizlenmeyen duş başlıkları, zamanla kireç, mineral birikintileri ve su artıkları nedeniyle tıkanabilir. Daha da önemlisi, temizlenmeyen duş başlıklarında zararlı bakterilerin ve küflerin üremesi için ideal bir ortam oluşur.

SAĞLIĞINIZI TEHDİT EDEN BAKTERİLER

Özellikle "Legionella" gibi bakteriler, durgun su birikintilerinde çoğalarak ciddi sağlık sorunlarına neden olur. Legionella, duş sırasında solunarak akciğerlere ulaşabilir ve bu da Legioner hastalığı olarak bilinen ciddi bir akciğer enfeksiyonuna neden olabilir. Ayrıca, duş başlıklarında biriken kir ve bakteriler, cilt tahrişlerine ve enfeksiyonlara da neden olabilir. Temiz olmayan su, ciltte kuruluk, kaşıntı ve döküntü gibi sorunların da başında gelir. Bu nedenle, duş başlıklarının düzenli olarak temizlenmesi büyük önem taşır.

DUŞ BAŞLIKLARI NASIL TEMİZLENMELİ?

Duş başlıklarını temizlemek için şu adımları izleyebilirsiniz:

Bir kabın içerisine beyaz sirke doldurun ve duş başlığını bu suya batırarak birkaç saat bekletin. Sirke, kireç ve mineral birikintilerini çözerek duş başlığını temizler.
Sirke ile temizledikten sonra, eski bir diş fırçası ile duş başlığının deliklerini fırçalayarak kalan kalıntıları temizleyin.
Duş başlığını iyice duruladıktan sonra yerine takın ve birkaç dakika sıcak su akıtarak içindeki kalıntıların tamamen temizlenmesini sağlayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN