Ayarlanabilir yatak nasıl yapılır?

Ayarlanabilir yatak nasıl yapılır?

Bütün gün yorulan vücudumuzu akşam yatağa atmak için hepimiz can atarız. Bu durumda yatağımızın konforlu ve rahat olmasını isteriz. Geçmişten günümüze kadar birden fazla yatak çeşidi vardır. Bu yazımızda yatak çeşitleri, ayarlanabilir yatak nasıl yapılır hakkında bilgi vermiş olacağız.

Yatak çeşitlerine bakacak olursak yaylı yataklar ya da yaysız yataklar olmak üzere 2 kategori altında incelenebilir. Yaylı yataklar adı üstünde içerisinde yay bulunan yataklara verilen addır. Yay sisteminin yanı sıra üzerinde belirli bir dolgu malzemesi bulunan yataklarda yaylı yataklar kategorisine girmiş olur. Yaysız yatakları inceleyecek olursak içerisinde herhangi bir yay sistemi mevcut olmayan tamamı ile dolgu malzemesinden oluşan yatak çeşidi olarak karşımıza çıkar. Bu dolgu malzemeleri, Visco, Latex, Sünger ya da yün şeklinde 4 farklı şekilde oluşabilir.

VİSCO YATAK NEDİR?

Visco yataklar, yatak çeşitlerinin yaysız yatak kategorisini oluşturan dolgu malzemelerinden birisi olarak karşımıza çıkar. Visco, yattığınız ya da oturduğunuz zaman vücudunuzun şeklini almakta olan süngerin ismidir. Bu yatak seçimi rahatınız için vazgeçilmez bir seçim olacaktır.

LATEX YATAK NEDİR?

Latex, yatağın ana maddesini oluşturan kauçuk ağacının özü kullanılarak elde edilen lateksin özütüdür. Oldukça uzun uğraşlar sonucu elde edilen Latex konforunuz için vazgeçilmez bir seçim haline gelecektir. Yine yaysız yataklar kategorisini oluşturan dolgu malzemelerinden birisi olan Latex, zor şartlar altında elde edilmiş olup rahatına düşkün kişilerin vazgeçilmezi haline gelecektir.

SÜNGER YATAK NEDİR?

Sünger yataklarda ana dolgu malzemesi olarak değişik yoğunluklarda ki süngerler kullanılır. Bu yatakların en dışında yumuşak elyaftan oluşan bir katman yer alıyor. Yaysız yataklarda ki dolgu malzemesini oluşturduğu gibi yaylı yataklarda ki yaylar arasında ki katmanı da oluştururlar. Rahatlık açısından tercih edilebilen yataklar arasına girmeyi başarabilmişlerdir.

YÜN YATAK NEDİR?

Yün oldukça sağlıklı malzemeler arasında kendisine yer bulan bir maddedir. Kullandığımız yataklar arasında da yün seçimi sağlık açısından oldukça doğru bir karar olacaktır. Yaysız yataklar arasında yer alan yün yataklar hava geçirgenliği sağlaması açısından oluşacak olan kötü kokuları da ortadan kaldırarak kendisine bir artı daha katmayı başarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN