Aşırı sıcaklarda gitmelik harika bir yer! Ne Ege, ne Akdeniz: Doğu'nun gözde merkezi olacak

Aşırı sıcaklarda gitmelik harika bir yer! Ne Ege, ne Akdeniz: Doğu'nun gözde merkezi olacak

Yaz mevsiminin kavurucu sıcaklarında gitmek için harika bir yer! Ne Ege, ne de Akdeniz: Burası Doğu Anadolu'nun gözdesi olacak...

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde yer alan ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Dumanlı Yaylası, özellikle yaz aylarının aşırı sıcaklarından kaçmak isteyenler için ideal bir kaçış noktası sunuyor. Şehirden uzaklaşıp doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin uğrak yeri haline gelen bu yayla, sunduğu imkanlarla da göz dolduruyor.

TÜRKİYE'NİN 219. TABİAT PARKI

Sıcaktan bunalanlar Dumanlı Tabiat Parkı'nın serinliğinde doğayla buluşuyor

2017 yılında Türkiye'nin 219. tabiat parkı olarak ilan edilen Dumanlı Yaylası, 8 bin 964 hektarlık alanıyla Türkiye'nin nadir Sarı Çam Ormanlarından birine ev sahipliği yapıyor. Yaylada, doğaseverler için pek çok sosyal tesis, yürüyüş yolları ve piknik alanları bulunuyor. Karavan veya çadırlarıyla gelen ziyaretçiler, burada doğayla iç içe kamp yapmanın keyfini çıkarabiliyor.

MODERN TESİSLER VE KONFORLU KONAKLAMA

Refahiye Dumanlı Ormanları Tabiat Parkı'nda, giriş nizamiyesi, bilet gişesi ve güvenlik binası gibi temel hizmetlerin yanı sıra idari bina, konferans salonu ve sıhhi tesis binası da bulunuyor. Bu alanda çadırlı kamp alanı, tuvaletler, duş yerleri, çamaşır yıkama ünitesi ve mutfak gibi ihtiyaç duyulan tüm olanaklar mevcut. Ayrıca, iki katlı kır lokantası, mangal üniteleri, bulaşık yıkama ve sulama üniteleri de ziyaretçilerin hizmetinde.

Sıcaktan bunalan Dumanlı Tabiat Parkı'nda serinliyor | N-Life

Parkta, misafirlerin anlık ihtiyaçlarını karşılamak için büfe bulunurken, ibadetlerini rahatça yapabilmeleri için 200 kişilik cami ve şadırvan da yer alıyor. 10 kilometrelik küp taşlarla kaplı yürüyüş yollarının kenarında, yağmurlu havalarda kullanılmak üzere yağmur barınakları inşa edilmiş durumda.

BUNGALOV EVLERDE DOĞAYLA İÇ İÇE KONAKLAMA

Dumanlı Tabiat Parkı'nda, her biri 80 metrekare olan ve iki kattan oluşan 15 adet bungalov ev bulunuyor. Bu evler, ailelerin doğayla iç içe konforlu bir şekilde konaklamalarını sağlıyor. Ayrıca, parkta idare ve konuk evi de yer almakta.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN