Alparslan: Büyük Selçuklu Tuğrul Bey neden yok, diziden ayrıldı mı? Alparslan: Büyük Selçuklu Tuğrul Bey öldü mü? Barış Bağcı diziden neden ayrıldı?

Alparslan: Büyük Selçuklu Tuğrul Bey neden yok, diziden ayrıldı mı? Alparslan: Büyük Selçuklu Tuğrul Bey öldü mü? Barış Bağcı diziden neden ayrıldı?

TRT 1 ekranlarına gelen yoğun ilgi ile izlenilen Alparslan: Büyük Selçuklu dizisi yeni sezon için izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. Dizide Tuğrul Bey'i göremeyen izleyiciler 'diziden ayrıldı mı?' sorularını merak etmektedirler. Alparslan Büyük Selçuklu Tuğrul Bey dizide neden yok? Tuğrul Bey karakterini canlandıran Barış Yağcı diziden ayrıldı mı? İşte ayrıntılar.

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Alparslan Büyük Selçuklu yeni sezona merhaba diyor. 19 Eylül 2022 Pazartesi yeni sezonu ile TRT 1 ekranlarında izleyicileriyle buluşuyor. Dizide Tuğrul Bey'i göremeyen izleyiciler nedenini merak etmekte ve araştırmaktadırlar.

Reytinglerin üst sıralarında yer alan Alparslan Büyük Selçuklu dizisi izleyiciler tarafından çok beğenilerek izlenilmekte. Dizinin konusu, oyuncuları, oyuncuların sergiledikleri performansları ile gönüllerde taht kuran dizinin yeni sezonu yakın zamanda başlamak üzere. Dizinin sıkı takipçileri ise dizide ki Tuğrul Bey'i göremedikleri için nedenini merak etmektedirler. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Alparslan'ın hayatı ve hükümdarlık mücadelesi anlatılmaktadır. Tarihi konusu ile izleyicilerin dikkatini çekmiş ve beğenisini toplamıştır.

tuğrul bey

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU TUĞRUL BEY DİZİDEN AYRILDI MI?

Alparslan dizisinde yeni sezon yeni oyuncular diziye dahil oldu. Diziden birkaç oyuncu ayrıldı. Ayrılan oyuncuların arasında Tuğrul Bey'e hayat veren Barış Bağcı oldu. Sevilen oyuncu gösterdiği performansı ile herkesin taktirini toplamıştı. Diziden ayrılışı sevenlerini üzdü. Barış Bağcı Tuğrul Bey karakterinde Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde rol almayacak.

ALPARSLAN:BÜYÜK SELÇUKLU TUĞRUL BEY KİM?

995 yılında Horasan'da dünyaya gözlerini açmıştır. Büyük Selçuklu Devleti'nin kurucusu ve ilk sultanıdır. Babası Mikail şehit olunca dedesi Oğuzlar 'ın Kınık boyundan Selçuk Bey'in yanına gitmiş ve orada büyümüştür. Gazneliler, Selçuk Bey'in oğlunu esir alması sonucundan 1025 yılında Selçukluların başına geçmiştir. Tuğrul Bey kendilerine yurt arayışında iken Oğuzlar Horasan' a göç etmişlerdir. Çağrı Bey ile birlikte 1028-1029 yıllarından Merv ve Nişabur'u almışlardır. Belh ve Buhara'ya seferler yapmışlardır. Nişabur'da 1038 yılında kendini sultan olarak ilan etmiştir. 1040 yılında Gazneliler ile girdikleri Dandanakan Savaşını kazanmıştır. Horasan valisi olarak kardeşi Çağrı Bey'i tayin etmiştir. Tuğrul Bey İran'da büyük toprakları ele geçirdi. Anadolu'ya kadar Selçuklu Devletini genişlettirdi.

Abbasi halifesini Şiilerden kurtarmak için Tuğrul Bey, 1055 yılında Bağdat'ta sefer düzenledi. Büveyhoğulları ile savaşarak galip geldi. Irak'ta El-Meliku'r-Rahim'i esir aldı ve Büveyhoğulları devletine son verdi. Bağdat'ta Abbasi halifeliğinin koruyuculuğu üstlendi.

Tuğrul Bey'in üvey kardeşi İbrahim Yınal isyan çıkardı ve birçok Türkmen'de isyana katılarak Tuğrul Bey'e karşı çıktılar. Bunun üzerine Tuğrul Bey zor bir savaşa girdi. 1058 yılında Bağdat'ı işgal ettiler. Camilerde, kentlerde Kahire'de olan Şii Fatımıler halifesi adına hutbe okuttular. 1060 yılında Tuğrul Bey isyanı bastırdı ve Bağdat'ı ele aldı. Burada halifenin kızı Seyyide Fatıma el-Betül ile evlendi.

İlk eşi olan Altun Can Hatun bir hastalıktan dolayı öldü ve eşini kaybettiği üzüntüsü ile Selçuklu Devleti Başkenti Rey'de eşini defnettirmiştir.

4 Eylül 1063 yılında İran Rey şehrinde Tuğrul Bey vefat etmiştir ve yerine yeğeni Alparslan geçmiştir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN