40 yıllık usta anlattı! Kavanoz kapağını böyle kapatın, asla atmıyor: Meğer yanlış biliyormuşuz

40 yıllık usta anlattı! Kavanoz kapağını böyle kapatın, asla atmıyor: Meğer yanlış biliyormuşuz

Kışlık yapma mevsimi gelmişken konservelerin en doğru şekilde hazırlanma yöntemleri de tek tek araştırılıyor. Kavanoz kapağının nasıl kapatılması gerektiğini anlatan 40 yıllık usta şimdiye kadar bilinenlerin hepsini unutturacak. Meğer herkes yanlış biliyormuş…

Havalar soğumaya başlamışken ekonomik yönden tasarruf etmek isteyenlerdir kışlık hazırlıklarına başladı. Kavanoz kapak taleplerine yetişemeyen züccaciyeciler kapak siparişini arttırırken müşterilerden gelen kapak atması şikayetlerine de sık sık rastlanır oldu. Birçok kişinin kavanoz kapağının nasıl kapatılması gerektiğini bilmeyen esnaf twist-off olarak adlandırılan kapakların doğru şekilde konserve yapabilmesi için mutlaka sıcak temas halinde olarak silikonlarının kapatılması gerektiğini belirtti. Kapaklarım fazla sıkılmaması gerektiğini belirten esnaf işin incelediklerini de tek tek anlattı.

KAPAKLAR YANLIŞ KAPATILIYOR

Yaklaşık 40 yıldır kavanoz ve kapak satışı yaptığını belirten züccaciye esnafı Sefa Gençer, her sene sezon geldiğinde konserve, turşu ve reçel gibi ürünlerin her çeşidi ile satışının yapıldığını belirtti. Kış aylarında ekonomik açıdan tasarruf etmek amacıyla salça, domates ve acı sos gibi ürünlerin önceden yapıldığını belirten Gençer, “Şöyle bir sorun var, biz her sezonda bu konserve ve kapağı satarız ama ürünün yanlış kapatılmasından dolayı esnafla müşteri arasında sıkıntı oluşuyor. Her sene kavanoz satan her esnafa ürünü sattıktan birkaç gün sonra 'kapak attı' diyerek müşteri gelir, 'ver benim paramı' diyerek söylenir ve gider" dedi.

Kışlık konserve yapan birçok kişi kavanoz kapağını kapatırken bu hatayı yapıyor - Kirklareli Gazetesi

KAPAK ALTINDAKİ SİLİKONA DİKKAT

Kavanoz kapaklarının twist-off adı verilen bir sistem ne işlediğini belirten Gençer, vidalı olmadığına dikkat çekti. Bu nedenle kapakların sıkılmaması gerektiğine dikkat çeken Gençer, konsere yapıldığında içinde ve altında bulunan silikonun sıcağı iyi görerek kabarması gerektiğini de vurguladı. Yanlış bilgilendirme nedeniyle sezonda pek çok müşteri ile kavga eder hale geldiklerini ifade eden Gençer, konserve kapağı konusunda müşterilerin bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kışlık konserveleriniz bozulmasın! Kavanoz kapağını kapatırken yapılan o hata! - Dumlupınar Gazetesi

MÜŞTERİLERDEN ANLAYIŞ BEKLİYOR

3-5 TL'ye alınan plastik şişe kapağının vidalı olduğunu belirten Gençer, sona gelindiğinde sıkmak için büyük bir güç uygulanması gerektiğini belirtti. Twist of kapağının bölme bölme olan çıkıntılı bir yapısı olduğuna dikkat çeken Gençer, “Çıkıntılar o yuvaya oturuyor ve sıkıyorsun. Kuvvetli biri sıktığı zaman onu açtırıyor ve kapak boşa çıkıyor. Böylelikle kapak attı veya bozuk çıktı deniyor. Yani kapağı kapatacağız ve sıcak gösterip silikonunu kabartacağız. Hikâye bu. Sıcak su da olabilir, içine sıcak malzeme de konulabilir. Bir tepsi içerisine sıcak su konup kavanoz ters de çevrilebilir. Müşterilerimizden de bunu algılamalarını ve bize anlayış göstermelerini rica ediyoruz.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN