Bilim insanları, Çin'de bulunan antik kafataslarının gizemini çözdü. Bir çift kafatasının ardından bir milyon yıllık bir hikaye ortaya çıktı. Bu keşif, yeni bir insan türü olan "Yunxian Adamı" adını aldı.
Çin'de çarpıcı bir keşif yapıldı. Bilim insanları bilinmeyen bir insan türüne ait iskeleti dik bir pozisyonda yarı gömülü olarak bulundu. Bilim insanları şimdiye kadar kaş çıkıntısı ve göz çukurları da dahil olmak üzere alnın yanı sıra kafatasının üst, arka ve sol elmacık kemiğini ortaya çıkardı.
Orta Çin'in Hubei eyaletindeki Yunyang Bölgesi'nde, bilim insanları tarafından bilinmeyen bir insan türüne ait 1 milyon yıllık çift kafatası keşfedildi. Bu keşif, yeni bir insan türü olan "Yunxian Adamı" adını aldı.
Sputnik'te yer alan habere göre, keşfedilen kafatasları, Homo erectus mu yoksa erken Homo sapiens mi olduklarının gizemi hala çözülemedi. Ancak, bilim insanları, bu kafataslarının nadir bir tür olan Asya merkezli 'Ejderha Adam' türüyle ilişkili olabileceğini düşünüyor.
'HOMO LONGİ' OLARAK BİLİNİYOR
'Ejderha Adam', bilim insanları tarafından 'Homo longi' olarak bilinen soyu tükenmiş arkaik bir insan türüdür. Bu tür, Çin'in Heilongjiang eyaletinde bulundu ve Homo soy ağacındaki yeri tam olarak bilinmese de, bazıları Ejderha Adam'ın bir zamanlar Avrasya'da homo sapiens ile birlikte yaşamış olan ve soyu tükenmiş "kardeş insan türü" Denisovalılar ile aynı tür olduğunu öne sürmüştür.
YUNXİAN KAFATASI YENİDEN MODELLEDİ
Araştırmacılar, iyi korunmuş bir örnek olan Yunxian 2'yi kullanarak, Yunxian Adamı'nın kafatasını yeniden inşa etti. Daha sonra, Homo ailesinin diğer üyeleriyle benzerliğini görmek için yeniden inşa edilen kafatasının şeklini incelediler.
Çalışmadan elde edilen bulgulara göre, yaklaşık 940 bin ila .,1 milyon yaşında olan Yunxian Adamı, Ejderha Adam soyundan gelmekte ve H. sapiens'ten önemli ölçüde daha yaşlı. Araştırıcılar, bu nedenle, Yunxian Adamı'nın türümüz ile Doğu Asya'nın Ejderha Adamı olarak adlandırılan tür arasındaki son ortak ata olabileceğini düşünüyor.