Halep'te 6 gündür devam eden yoğun bombardıman sonucu 300'den fazla kişi hayatını kaybetti. Klor gazına maruz kalan çocuğun korkusu ise kameralara böyle yansıyor.
Halep’te 6 günden beri devam eden yoğun bombardıman sonucunda 300’den fazla kişi öldü. Binin üstünde kişi de yaralandı. Aynı aileden anne, baba ve 4 çocuk zehirli klor gazı nedeniyle hayatını kaybetti.
Al Jazeera'nin haberine göre kentin Ard El Hamra mahallesinde klor gazına maruz kalan bir çocuk tedavi altına alınırken görüntülendi. Önce uçakları, ardından da o uçakların attığı varil bombalarını gördüğünü söyleyen çocuk her tarafın sarı dumanlarla kaplandığını anlatıyor. Çok korktuğu görülen çocuk, sağlık görevlisi kadına 'Ölecek miyim teyze?' diye soruyor.
Bu çocuk diğerleriyle birlikte tedavi olurken hastane de bombaların hedefi oldu.
İŞTE O ANLAR
HASTANELER HİZMET DIŞI
Esed rejimi, müttefiki Rusya ve İran destekli Şii milisler ile beraber geçen hafta Halep’e yönelik yeni saldırı başlatmıştı. Kentteki hastaneler hedef alınan noktaların başında geliyor. Halep Sağlık Müdürlüğü, kentteki tüm hastanelerin hizmet dışı kaldığını açıklamıştı.
Yoğun bombardımana maruz kalan kentte muhalifler ile rejim arasında çatışmalar devam ediyor. Rejim güçlerinin, Halep’in güneyindeki Şeyh Seyid cephesinde ilerleme girişimleri devam ediyor. Rejim bu amaçla bu bölgeyi top atışlarıyla yoğun bir şekilde hedef alıyor.
SANA: 6 KİŞİ MUHALİFLERİN ROKETLERİYLE ÖLDÜ
Rejime bağlı Suriye Haber Ajansı SANA ise, rejimin denetimindeki kentin batı kısmında muhaliflerin yapmış olduğu bombardıman sonucunda 6 sivilin öldüğünü söyledi. Muhaliflerin fırlattığı roketlerin bir ilkokulu vurduğunu söyleyen SANA ölen 6 kişiden 5’inin öğrenci olduğunu belirtti.
BÖLÜNMÜŞ KENT: HALEP
Rejim, stratejik öneme sahip Halep kentini tamamen ele geçirmek istiyor. Suriye’deki iç savaşın kaderini değiştirme potansiyeline sahip kent, rejim ile muhalifler arasında bölünmüş durumda. Kentin batı semtlerini elinde bulunduran rejim, muhaliflerin denetimindeki Halep’in doğu semtlerini temmuz ayından bu yana kuşatma altında tutuyor.
Yaklaşık 300 bin sivilin yaşadığı tahmin edilen bu bölgeleri daha kolay bir şekilde ele geçirmek amacıyla rejim ve Rusya, birçok kez ateşkesle eş zamanlı olarak ‘güvenli koridorlar’ uygulamıştı. Ancak ne halk ne de silahlı gruplar kentten çıkmıştı.