Yeni trafik levhası geldi: Avrupa’da da kullanılıyor

Yeni trafik levhası geldi: Avrupa’da da kullanılıyor

Son yıllarda Avrupa Birliği ülkeleri, trafik düzenlemeleri konusunda önemli değişiklikler yaparak, sürücülerin daha iyi anlaması için bazı trafik levhalarını yenileme kararı aldı. Bu kapsamda, Türkiye ve Avrupa’da ortak olarak kullanılan ‘yol ver’ levhası da yeniden tasarlanıyor.

İspanya’da p-35 koduyla tanımlanan bu yeni levha, iki otomobil ve iç içe geçmiş okların bulunduğu bir sembol ile dikkat çekiyor. Bu yeniliğin, Türkiye ve Ukrayna gibi ülkelerde de uygulanması bekleniyor.

YENİ “YOL VER” LEVHASININ ANLAMI

Yeni tasarlanan bu trafik levhası, sürücülere yaklaşan yol ayrımlarında daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatmayı amaçlıyor. Üzerinde iki araç ve iç içe geçmiş ok işaretleri bulunan üçgen şeklindeki bu levha, trafik akışlarının kesiştiği noktalara yaklaşıldığını işaret edecek. Özellikle kavşak ve çatal bölgelerinde kullanılacak olan bu levha, sürücüleri ‘hazırlıklı ol’ mesajı ile uyararak, olası çarpışma risklerini azaltmayı hedefliyor.

img-5229.jpeg

Bu değişiklikle birlikte, mevcut ‘yol ver’ levhasının daha açıklayıcı ve anlaşılır bir hale getirilmesi planlanıyor. Yeni p-35 levhasının, trafik kazalarının sık yaşandığı bölgelerde daha sık kullanılacağı tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN