Yeni doğan bebeklerin ölümü skandalında yeni gelişme: 3 polis gözaltına alındı

Yeni doğan bebeklerin ölümü skandalında yeni gelişme: 3 polis gözaltına alındı

12 bebeğin ölümüne neden olunan özel hastane skandalında yeni detaylar ortaya çıkıyor. Yapılan araştırmalarda bebeklerin ölümünü araştıran savcının tehdit edildiği belirlenirken yetkili savcının konum bilgisini paylaşan 3 polisin gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul ve Tekirdağ’daki özel hastanelerde, gereksiz yere yoğun bakıma alınan 12 yeni doğan bebeği hayatını kaybetmesi, kamuoyunda büyük bir infial yarattı. İddialara göre, bu bebekler yalnızca maddi kazanç sağlamak amacıyla yoğun bakım ünitesinde tutuldu.

Soruşturmayı yürüten savcının, sürecin ardından tehdit edildiği belirlendi. Eski İçişleri Bakanlığı müsteşarı olduğunu iddia eden bir şahıs, savcıyı hedef alarak, "Seni korumak yetmez, aile üyelerini de korumalıyız" dedi.

DENETİMLERDE YANLIŞ BİLGİLENDİRME

Halk TV’deki "Kayda Geçsin" programına katılan gazeteci Emrullah Erdinç, hastanelerin yoğun bakımda yatan her hasta için devletten günlük 8 bin lira aldığını ve bu süreçte sağlık sisteminin nasıl istismar edildiğini açıkladı. Erdinç, Sağlık Bakanlığı’nın hastaneleri sorgulamadan ödemeler yaptığını, denetim sırasında ise bebeklerin iyileştiği yönünde yanlış bilgilendirme yapıldığını belirtti.

VURGUN MEKANİZMASI

Hekimlerin, devlet hastanelerinde yer olmadığı gerekçesiyle hastaları çevredeki özel hastanelere yönlendirdiğini aktaran Erdinç, bu süreçte 112 Acil Servis’in de hastaları belirli hastanelere nakil ettiğini vurguladı. Bebeklerini kaybeden bir annenin şikayetiyle başlayan süreç, hastanede yaşanan ihmali açığa çıkardı. Erdinç, şu ana kadar 12 bebeğin gereksiz yere yoğun bakıma alındığını ve bu nedenle yaşamını yitirdiğini ifade etti.

SAĞLIK SİSTEMİ İSTİSMAR EDİLİYOR

Özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde doktor bulundurmadığı ve bu boşluğu hemşire yardımcılarıyla doldurduğu ortaya çıktı. Çeteye bağlı doktorların, hastanelere hasta akışını sağladığı ve bunun karşılığında komisyon aldığı belirtildi. Erdinç, çeşitli özel hastanelerin isimlerini vererek, SGK'nın bu vurgun nedeniyle yaklaşık 500 milyon lira zarar gördüğünü ifade etti.

TEHDİT VE GÖZALTILAR

SoL Haber Portalı’nın haberine göre, Büyükçekmece savcısı Y.E.’nin, soruşturma sürecinde aldığı tehditler ve 112 çetesiyle ilgili bilgilerin sızması üzerine, üç polis memurunun gözaltına alındığı öğrenildi. Emrullah Erdinç, bu polislerin, savcının emrinde çalışması gereken kişiler olduğunu ve daha önce savcıyla iş birliği yaptıklarını vurguladı.

Bu olaylar, sağlık sistemindeki ciddi sorunları ve denetim eksikliklerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN