Uzunluğu tam 3 metre 80 santimetre! 130 tanesine eş değer! 10 gün boyunca taze kalıyor

Uzunluğu tam 3 metre 80 santimetre! 130 tanesine eş değer! 10 gün boyunca taze kalıyor

Uzunluğu tam 3 metre 80 santimetre! Sivasta bir fırıncı tarafından üretildi! 130 tanesine eş değer ve en az 10 gün taze kalıyor...

Sivas'ın Zara ilçesinde bir fırıncı, dikkat çekici bir işe imza attı. Şehitler Mahallesi'nde fırın işleten ve daha önce 1 metre 90 santimetre uzunluğunda ekmek üreten 50 yaşındaki Erdoğan Çiçek, bu sefer çok daha büyük bir ekmek hazırladı: tam 3 metre 80 santimetre uzunluğunda!

6 SAATLİK HAZIRLIK SÜRECİ

Çiçek, yaptığı açıklamada, 6 saat süren bir hazırlık sonrasında bu devasa ekmek için çalıştığını belirtti. Ekmeğin pişirilme süresinin yaklaşık 1,5 saat olduğunu ifade eden Çiçek, "Daha önce 1 metre 90 santimetre uzunluğunda ekmek yapmıştım. Daha büyüğünü yapabilir miyim diye kendimi denemek istedim ve yaptım. Ustalığıma güveniyorum, bu işte uzmanım." dedi.

10 GÜN BOYUNCA TAZE KALIYOR

Fırıncılığa 1989 yılında başladığını dile getiren Çiçek, ürettiği ekmeklerin en az 10 gün taze kalabildiğini söyledi. Ekmeğin yapımında yaklaşık 130 civarı tekli ekmek malzemesi kullandığını belirten Çiçek, bu tür bir ekmek üretiminin Karadeniz'de de nadir görüldüğünü ifade etti. "Karadeniz'de büyük yuvarlak ekmekler yapılıyor ama bu kadar uzun olanını hiç görmedim." diyen Çiçek, böylesine özgün bir çalışmayla ilçesindeki insanları şaşırttığını belirtti.

Gurbetçi Ahmet Kılıç ise bu kadar büyük bir ekmek görmesinin ilk defa olduğunu dile getirerek, "Lavaş ekmeğinin uzununu gördük ama bu ekmeği böyle hiç görmedik. Ustamın ellerine sağlık, çok güzel yapmış." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN