UKOME'nin zam kararı taksicileri memnun etmedi: Dünyada en ucuz taksimetre İstanbul'da

İstanbul’da toplu ulaşım ve taksimetre ücretlerine yapılan zam, taksici esnafını memnun etmedi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yeni zam talebiyle pazartesi günü İBB’ye başvuracaklarını belirterek, "Vatandaşımız da çok iyi biliyor ki; dünyada en ucuz taksimetre İstanbul’da." dedi. Kontak kapatma tartışmasına da değinen Aksu, "Kontak kapatabiliriz gibi bir ifade kullanmadım. Komisyonda 'Çok komik, çok az zam vererek bizi kontak kapatmaya teşvik etmeyiniz' dedim" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 25 Temmuz'da düzenlenen toplantıda, megakentte toplu ulaşıma ve taksi tarifelerine zam yapılması kararlaştırıldı. Toplu ulaşıma yüzde 13 zam yapılırken, taksimetre ücret tarifelerine ortalama yüzde 16.55 oranında zam getirildi. Bu artışlar, taksici esnafının tepkisine neden oldu.

9740077.jpg

ZAM ORANLARI VE YENİ TARİFELER

Taksimetre açılış ücreti: 24,55 TL’den 30 TL’ye,
Mesafe ücreti (km başına): 17,61 TL’den 20 TL’ye,
Zaman tarifesi ücreti (saatlik): 195,63 TL’den 235 TL’ye,
Kısa mesafe (indi-bindi) ücreti: 90 TL’den 100 TL’ye yükseltildi.

'UKOME DALGA GEÇER GİBİ ZAM YAPTI'

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu zamlara ilişkin, "Maalesef memnun değiliz. UKOME toplantısında toplu ulaşım hizmetlerine yüzde 13 zam yapıldı, ortalama taksimetre ücretlerine ise 16.55 oranında zam yapıldı. Gerçekten hayretle karşıladık. UKOME heyeti esnafı hiçe sayarak dalga geçer gibi zam yaptı. Şimdi taksici esnafımızın giderlerine yüzde 70 oranında zam yapılırken bu görülen haksızlık karşısında esnafımızla tekrar toplantı yapacağız" dedi.

9740079.jpg

'DÜNYADA EN UCUZ TAKSİMETRE İSTANBUL’DA'

Hak ettikleri oranın yarısı kadar İBB'den tekrar zam talebinde bulunacaklarını ifade eden Aksu, "Vatandaşımız da çok iyi biliyor ki; dünyada en ucuz taksimetre İstanbul’da. Konuyla alakalı talebimizi tekrar yineleyeceğiz. İstanbul’da taksimetre ücret tarifesi toplu taşımadan çok çok geride ve ucuz" şeklinde konuştu.

'YÜZDE 30 ZAM TALEP ETMİŞTİK'

Aksu, "İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne en az yüzde 30 oranında zam yapılmasını talep etmiştik. 81 ile nazaran en ucuz taksimetre ücretleri İstanbul’da" ifadelerini kullandı.

9740078-001.jpg

TOPLANTIDA 'KONTAK' ÇIKIŞI TARTIŞMASI

Eyüp Aksu, UKOME toplantısında "kontak kapatma" ifadesinin yanlış anlaşıldığını belirterek, "Kontak kapatabiliriz gibi bir ifade kullanmadım. Komisyonda 'Çok komik, çok az zam vererek bizi kontak kapatmaya teşvik etmeyiniz' dedim" açıklamasını yaptı.

PAZARTESİ GÜNÜ ZAM TALEBİNDE BULUNACAKLAR

" Biz kontak kapatmayız" diyen Eyüp Aksu, pazartesi günü İBB’ye zammın revize edilmesi için yeniden başvuracaklarını açıkladı.

'MÜŞTERİ ZATEN İNDİ-BİNDİ 100 LİRA VERİYORDU'

Taksici Mevlüt Çevik, "Buna zam mı diyorsunuz? Müşteri zaten bize indi-bindi de inerken 100 lira veriyordu. Çoğu veriyordu. Ben şoförüm benim için fark etmez. Beklentimiz yüzde 50’ydi. Şuan maalesef kurtarmıyor. Zaten işler de azaldı, iş yok. Şimdi tam kesilecek" şeklinde konuştu.

9740080.jpg

'110 LİRA OLMALIYDI'

Taksici Şemsettin Akgöze ise, "Memnun değiliz, az geliyor. Bugün bir bakıma giriyoruz 6-7 bin liradan aşağı çıkamıyoruz. İndi-bindi en aşağı 110 lira olmalıydı. Şu anda kurtarmıyor, yakıt kaç para oldu? Müşteri indi-bindide ufak tefek oluyor, çalıştığımız süre oluyor işimiz" dedi.

9740081.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN