Türkiye’de en çok o üretiliyor! Yurt dışından gelen taleplere yetişilmiyor, fiyatı belli oldu üretici rahatladı

Türkiye’de en çok o üretiliyor! Yurt dışından gelen taleplere yetişilmiyor, fiyatı belli oldu üretici rahatladı

Türkiye'nin en önemli ihracat ürünleri arasında yer alıyor, herkesi peşinden koşturuyor. Havaların sıcak gitmesi ile birlikte hasat süreci de erkene çekiliyor. İlk hasat Düzce'de başladı. Üreticinin gözü gibi baktığı ürünler tek tek toplanıyor ihracatçılar kapı kapı dolanıp ürünleri satın alıyor.

Dünyada fındık üretiminde önemli bir merkez haline dönüşen Düzce'de erken hasat dönemi başladı. Türkiye'de en çok aranan ürünlerin başında gelen fındık havalarının sıcak gitmesi ile birlikte erken olgunlaşmaya başladı. Toplanan ürünler hem Türkiye'nin hem de dünyanın ihtiyacını karşılıyor.

FINDIKTA HASAT BAŞLADI

Fındık üreticisi Engin Eğilmez, geçtiğimiz haftalarda fındıkların toplanmaya başladığını ifade etti. Bu yıl rekoltenin iyi olduğunu söyleyen Eğilmez, ovada ürünün iyi gözüktüğünü aktardı. Kar başına 200 kilogram ürün çıkabileceğini dile getiren Eğilmez, “Geçen sene 120 civarındaydı bu sene enflasyon oranına bakarsak 120 -150 arasında bir rakam. Her zaman olduğu gibi rekolte fazla olduğu için fındığın aynı oranda enflasyon oranında artmasını beklemiyoruz. İnşallah ama iyi bir fiyat bekliyoruz” sözlerini dile getirdi.

findik-hasadi.jpg

FINDIĞIN FAYDALARI NELERDİR?

En besleyici atıştırmalıklar arasında yer alan fındık vücuda birçok farklı fayda sağlamaktadır. Yüksek antioksidan içeriği ile birlikte vücut için faydalı olan fındık kalp sağlığını destekleyerek doymamış yağ asitleri bakımından zengin bir içerik sağlar. Lif, protein ve e vitamini gibi magnezyum gibi besin maddeleri açısından da zengin olan fındık düzenli tüketildiğinde Sindirim sistemini destekleyerek kan şekeri seviyesini düzenler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN