Türkiye sınırlarından çıktı dünyanın 1 numarası oldu! 1 asırlık lezzet rakiplerini eledi: Herkes sırrını merak etti

Türkiye sınırlarından çıktı dünyanın 1 numarası oldu! 1 asırlık lezzet rakiplerini eledi: Herkes sırrını merak etti

Dünya lezzetlerini araştırarak en iyilerini seçen Taste Atlas (Lezzet Atlası) dünyadaki en iyi ekmekleri belirledi. Listenin başına ise Samsun’un lezzeti dillere destan olan Bafra Pidesi yerleşti. Peki, rakiplerini eleyen 1 asırlık lezzetin sırrı ne? İşte cevabı…

Dünya lezzetlerini araştırarak, lezzet eleştirmenlerinin görüşlerine göre kategorilere göre en iyilerini seçen Taste Atlas, dünyanın en iyi ekmeklerini belirledi. Çeşitli ülkelerden çeşitli lezzetlerin yer aldığı listenin başına ise Bafra Pidesi yerleşti.

bafra-pidesi.jpg

Geçmişi yaklaşık 1 asır öncesine dayanan ve zamanla ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettiren Bafra Pidesi’nin lezzetini artıran yöntemin ne olduğu ise merak edildi.

bafra-pidesi-1.jpg

LEZZETİN SIRRI HAMURUNDA GİZLİ

Dünya listesine damga vuran Bafra Pidesi’nin sırrının ise hamurunda gizli olduğu ortaya çıktı. Öyle ki pidenin hamurunu 1 gün boyunca dinlendirmek lezzetini katlayarak artırıyor. İşin ustalarına göre mahurun mayalanması işin en önemli noktası. Söz konusu mayalanma sırasında içeride mikrotüneller meydana geliyor ve elde edilen kıvam muhteşem oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN