Türkiye çift mevsim yaşıyor! Orhan Şen'den o illere sağanak uyarısı: Bazı iller yanarken o illere yağmur geliyor!

Türkiye çift mevsim yaşıyor! Orhan Şen'den o illere sağanak uyarısı: Bazı iller yanarken o illere yağmur geliyor!

Temmuz ayının ortasında Türkiye çift mevsim yaşıyor. Prof. Dr. Orhan Şen son hava durumu değerlendirmesinde bazı illere yağmur uyarısı yaparken, bazı illerin ise kavrulmaya devam edeceğini belirtti. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

Yüksek sıcaklıklar yurdun birçok bölgesinde vatandaşı bunaltırken, zaman zaman etkili olan yağışlar kavurucu sıcakların etkisini bir nebze de olsa azaltıyor. Hafta sonunu fırsat bilerek dışarıda plan yapanlar, sıcaklıkların kaç dereceye ulaşacağını merak ederken Prof. Dr. Orhan Şen’den kimi illere kavurucu kimi illere ise serinletici haber geldi…

O BÖLGELERE SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR

Prof. Dr. Orhan Şen, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bugün bazı bölgelerde sağanak yağışın etkili olabileceğini söyledi. Karadeniz’in iç kesimlerine dikkat çeken Şen, “Bugün Karadeniz’in iç kesimleri buna İstanbul’un Anadolu yakası da dahil gök gürültülü sağanak yağış görülebilir. Yağışlar Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli” ifadelerini kullandı.

yeni-proje-5.jpg

Sıcak hava dalgasının da devam ettiğini belirten Şen, hava sıcaklığının İstanbul’da 36, İzmir’de 40, Ankara’da 35 ve Antalya’da 43 derece olduğu bilgisini verdi.

İSTANBULLULAR DIŞARI ÇIKMAYIN

Hava sıcaklığının 36-37 derece olduğu İstanbul’da şehir içinde hissedilenin 39-40, gökdelenler bölgesinde hissedilenin ise 41-43 dereceye ulaşacağını belirten Prof. Dr. Orhan Şen, hissedilen sıcaklık daha yüksek olduğu için dışarı çıkmayın uyarısında bulundu.

yeni-proje-6.jpg

Nemin de yüksekliğini koruduğunu vurgulayan Şen, Pazartesi günü itibariyle nemin azalacağını tahmin ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN