Türkiye 17 bin 343 depremle sarsıldı! Şoke eden rakamı resmi yetkililer açıkladı

Türkiye 17 bin 343 depremle sarsıldı! Şoke eden rakamı resmi yetkililer açıkladı

Türkiye'de deprem gerçeği 2024 yılında da kendini gösterdi. Sadece 6 aylık verilere göre 17 bin 343 kere sallanan Türkiye, vatandaşı şoke etti. Resmi yetkililerin açıkladığı kararın ardından deprem tehlikesine dikkatler çekildi. İşte deprem tehlikesi...

BURAK ÖZTOPRAK

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'nin dört bir yanından sarsıntı haberleri geliyor. Sadece 6 aylık süreçte 17 binden fazla deprem yaşayan ülkemiz için uyarılar yapıldı. Resmi yetkililerden gelen rakam korkuttu. İşte tüm detaylar...

DEPREMLERİN YOĞUN YAŞADIĞI İLLER

Türkiye, 2024 yılının ilk altı ayında toplam 17 bin 343 depremle sarsıldı. Bu şaşırtıcı rakamı, Gazi Üniversitesi Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen açıkladı. Depremlerin en yoğun yaşandığı iller arasında Malatya, Kahramanmaraş, Muğla, İzmir, Adıyaman ve Çanakkale yer aldı.

101076.jpg

DEPREM TEHLİKESİ VE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Ülkemizin deprem kuşağında yer alması ve aktif fay hatlarına sahip olması nedeniyle deprem riski her zaman yüksek. Bu durum, deprem konusunda sürekli tetikte olmayı ve gerekli önlemleri almayı gerektiriyor.

Doç. Dr. Özmen, deprem risklerini azaltmak için atılması gereken adımlara dikkat çekiyor:

  • Deprem Şurası: Deprem konusunda uzmanların bir araya gelerek mevcut durumu değerlendireceği ve çözüm önerileri sunacağı bir platform oluşturulmalı.
  • Afet Yasasının Güncellenmesi: 1959 yılında çıkarılan ve günümüz ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olan afet yasasının güncellenmesi veya yeniden düzenlenmesi gerekiyor.
  • Kentsel Dönüşüm: Deprem riskini azaltmada en önemli adımlardan biri olan kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalı ve yaygınlaştırılmalı.
  • Eğitim ve Farkındalık: Toplumun deprem konusunda bilinçlendirilmesi ve deprem anında yapılması gerekenler konusunda eğitimler verilmesi büyük önem taşıyor.

deprem-haritasi.jpg

TÜRKİYE DEPREM GERÇEĞİYLE YÜZLEŞİYOR

Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleşmesi ve gerekli önlemleri alması, gelecekte yaşanabilecek felaketlerin etkilerini en aza indirmek için hayati önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN