Turizm istihdamında tarihi rekor kırıldı

Turizm istihdamında tarihi rekor kırıldı

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, turizm sektörünün istihdamdaki yükselişini müjdeleyen önemli açıklamalarda bulundu. Eresin'e göre, turizmde çalışan sayısı haziran ayı itibarıyla 1.5 milyonu aşarak tarihi bir rekora ulaştı. Eresin, ağustos ayı istatistiklerinin de sektörün büyüme trendini destekleyeceğini ve çalışan sayısının 1.7 milyonu aşmasının beklendiğini ifade etti.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), turizm sektöründeki istihdamın rekor seviyelere ulaştığını duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve SGK işbirliğiyle düzenlenen toplantıda konuşan TÜROB Başkanı Müberra Eresin, sektörde çalışan sayısının 1.5 milyonu geçtiğini açıkladı.

SGK verilerine göre, turizmde çalışanların büyük bir kısmı konaklama ve yiyecek-içecek sektörlerinde görev yapıyor. Eresin, "İşletme başına düşen çalışan sayısıyla turizm sektörünün diğer sektörlere göre açık ara önde olduğunu ve ülke genelindeki toplam istihdamın yüzde 9'una ulaştığını" belirtti.

Toplantıda, turizm sektöründe çalışanların karşılaştığı sorunlar, mevzuat değişiklikleri ve teşvikler gibi konular da ele alındı. TÜROB üyesi otellerin üst düzey yetkililerinin katıldığı toplantıda, sektörün istihdam potansiyeli ve geleceği hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN