Termometreler 50 dereceyi gördü! O 3 il resmen kavruluyor: Uzmanlar ‘dışarı çıkmayın’ diyerek uyardı

Termometreler 50 dereceyi gördü! O 3 il resmen kavruluyor: Uzmanlar ‘dışarı çıkmayın’ diyerek uyardı

Havaların aniden ısınmasıyla beraber bazı illerde hava sıcaklıkları ciddi derecede artış gösterdi. Öyle ki bazı illerde termometreler 50 dereceyi gördü. Uzmanlar ise vatandaşları ‘dışarı çıkmayın’ diyerek uyardı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Haziran ayının ilk günlerinden beri hava sıcaklıkları her geçen gün daha da artıyor. Geçtiğimiz günlerde yağışlar biraz etkili olsa da nem ve sıcaklık ülke genelinde vatandaşları oldukça zorluyor. Uzmanlar ise aşırı sıcakların yaşandığı bu günlerde vatandaşları özellikle öğlen saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarıyor. Yaşlılar, hamileler ve kronik hastalar için daha riskli günler olduğu söyleniyor.

yeni-proje-2-005.jpg

O 3 İLDE TERMOMETRELER 50 DERECEYİ BULDU

Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'te sıcak hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Cadde ve sokakların boş kaldığı kentlerde vatandaşlar biraz olsun serinleyebilmek için gölgelik alanlara koşuyor.

sicakk.jpg

Türkiye'de en yüksek hava sıcaklıklarının yaşandığı kentlerden Şanlıurfa'da da yöre halkı serinlemek için parkları ve yeşil alanları tercih etti. Termometrelerin 50 dereceyi gösterdiği kentte, çocuklar süs havuzlarında serinlemeye çalıştı.

Vatandaşlardan Mustafa Dişçi de "Sıcaklıklar artık dayanılmayacak hale geldi. Sıcaktan korunmak için ara ara su içiyor, yüzümüze vurup serinlemeye çalışıyoruz. Bazen dayanılmayacak hale geliyor." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN