Sürücüler ceza yağmuruna tutulacak! Trafikte yapay zeka dönemi: Saniyesinde tespit ediyor

Sürücüler ceza yağmuruna tutulacak! Trafikte yapay zeka dönemi: Saniyesinde tespit ediyor

Trafik kurallarına uyulmasını sağlamak ve kazaların önüne geçebilmek için ceza konusunda yeni bir adım atıldı. Bu sistem sayesinde kimse cezadan kaçamayacak. İşte konuya ilişkin merak edilen detaylar…

İngiltere, trafik güvenliğini artırmak için dev bir adım atıyor. Yarın itibarıyla Manchester'da hayata geçirilecek yeni yapay zeka destekli trafik kameraları, sürücülerin araç kullanırken telefon kullanıp kullanmadığını anında tespit edecek. Acusensus tarafından geliştirilen bu teknolojik yenilik, dikkatsiz sürüşün önüne geçmeyi ve trafikteki güvenliği artırmayı hedefliyor.

yeni-proje-44-001.jpg

YAPAY ZEKA DESTEKLİ KAMERALAR TRAFİKTE DEVRİM YARATACAK

Manchester'da kullanılacak olan yapay zeka teknolojili trafik kameraları, sürücülerinin telefon kullanımlarını saniyesinde algılayacak. Acusensus'un geliştirdiği 'Heads Up' yazılımıyla donatılmış bu kameralar, sürücülerin telefonla uğraşıp uğraşmadığını anlık olarak belirleyecek. Tespit edilen sürücüler 6 ceza puanı ve 1.000 pound (yaklaşık 45 bin TL) para cezası ile karşılaşacak.

yeni-proje-45-001.jpg

CEZALAR VE TRAFİK GÜVENLİĞİ

Yeni nesil kameraların uygulamaya girmesiyle birlikte, telefon kullanımı sebebiyle sürücülere ciddi cezalar uygulanacak. Yetkililer, bu sıkı denetimin sürücülerin dikkatini yola vermelerini sağlayarak, trafik kazalarının önüne geçilmesinde önemli bir rol oynayacağını belirtiyor. 2021 yılında Ulusal Karayolları tarafından test edilen teknoloji, şimdi gerçek dünya koşullarında kullanılacak ve telefonla sürüşün yaygın şekilde caydırılması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN