KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı

KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sonuçları açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 15 Eylül'de yapılan sınavla birlikte, kamuda lise mezunları için ayrılan boş kontenjanlara alım yapılacak. Adaylar, ÖSYM tarafından açıklanan KPSS ortaöğretim sonuçlarını sorgulama ekranından kolayca sorgulayabilecek

Lise mezunları tarafından katılım sağlanan 2024 KPSS ortaöğretim sınavının ardından gözler ÖSYM sonuç ekranına çevrilmişti. Merakla beklenen KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı. Adaylar aldıkları puanlara göre ise daha sonrasında tercih işlemlerinde bulunacak.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI AÇIKLANDI

15 Eylül 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Ortaöğretim Sınavı'nın değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınav sonuçlarına 4 Ekim 2024 tarihinde saat 11.00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar, 4 Ekim tarihinde KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecek.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LİSE KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

KPSS ortaöğretim sonuçlarının bugün açıklanacak olmasının ardından gözler tercih işlemlerine çevrilecek. Devlet kadrolarında lise mezunu adaylar için yapılacak alımlar öncesinde ÖSYM üzerinden tercih işlemi yapılacak.

KPSS ortaöğretim tercihlerinin sonuçların açıklanmasının ardından kısa bir zaman sonra erişime açılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN