Erdoğan'dan 'emekli maaşı' sinyali: Temmuzda masaya yatıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Bursa mitinginde konuştu. Erdoğan açıklamasında "Önümüzdeki temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti'nin düzenlediği Bursa mitingine katıldı.

'TEMMUZ AYINDA MASAYA YATIRACAĞIZ'

Erdoğan, gündemdeki konulara dair açıklamada bulunurken emekli maaşlarının yükseltilmesine yönelik taleplere değindi. Erdoğan konuya dair "Hayat pahalılığından en fazla etkilenen kesim emeklilerimiz ve çalışanlarımız. 16 milyon emeklimizin tamamına 5'er bin lira ödeme yaptık. Şimdi de promosyonları 8-12 bi aralığına yükselttik. Önümüzdeki temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız" dedi.

1kapak-006.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Bursa nasıl sanayi ve tarım üretimindeki gücü ile dünyaya nam salmışsa biz de diplomaside aynısını sergiliyoruz.

ÜLKEMİZİN PRESTİJ ESERLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Şimdi buradan Bursa ile birlikte Türkiye yüzyılına hazırlanıyoruz. Türkiye Yüzyılı yolculuğumuzda bizi en iyi anlayacak olan Bursa'dır. Yerli otomobil markamız TOGG başta olmak üzere ülkemizin prestij eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Bursa sadece maddi imkanların değil özgürlüğün de kıymetini iyi bilir. İstiklal mücadelesinde en büyük desteği veren yerlerden biri burasıdır. Osmanlı döneminde de Bursalı yiğitler gönül coğrafyamızın dört bir yanında destanlar yazmıştır. Hatta bu acılar üzerine yakılmış ağıtlar vardır.

Gazze'de oluk oluk akan Müslüman kanı karşısında kör sağır kesilenler başımıza benzer felaket gelse aynısını yapacak. Suriye'de, Libya'da Karabağ'da hangi adımı attıysak karşımıza da küresel ittifak bulduk.

ÇIKARLARIMIZIN ALTINA DİNAMİT DÖŞÜYORLAR

Bu toprakları vatan yapmak için verdiğimiz için uğraşı vatanımızı elde tutmak için de vereceğiz. Ülkemiz muhalefetinin anlamak istemediği hakikat işte budur. Ülkenin ve milletin uzun vadeli çıkarlarının altına dinamit döşemekten kaçınmıyorlar.

Bu uğurda PKK'ya FETÖ'ye, emperyalistlere göz kırpıyorlar. Proje zaten sıfır, icraat desen yok. Her türlü entrika kol geziyor. Çeşitli şehirlerde DEM ile neyin karşılığı karanlık ittifaklar kuruyor.

PARALARIN KİME AİT OLDUĞUNU İZAH EDEMİYORLAR

CHP'deki kirlenmişlik hali utanç verici. Çantalar dolusu avrolar, dolarlar... Bunları saymaya bile yetişemiyorlar. Görüntüleri kimse izah edemiyor. Paraların kime ait olduğunu izah edemiyorlar.

EMEKLİ MAAŞLARINI MASAYA YATIRACAĞIZ

Hayat pahalılığından en fazla etkilenen kesim emeklilerimiz ve çalışanlarımız. 16 milyon emeklimizin tamamına 5'er bin lira ödeme yaptık. Şimdi de promosyonları 8-12 bi aralığına yükselttik. Önümüzdeki temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.

Düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafın prim gün sayısındaki adaletsizliği gideceğiz. Ev hanımlarımızın prim teşvikleri ile ilgili düzenlemeyi hayata geçirdik.

Ekonomi politikamızı kararlılıkla uygulayıp fiyat istikrarını sağlamamız lazım. Yılın ikinci yarısında enflasyon inişe geçecek. Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hak ettikleri refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız.

YOL AÇTIĞI HASARIN TAMİRİ VAKİT ALACAK

Emeklilikteki yaş uygulaması gibi içimize sinmeyen hususları milletimizden gelen talepleri hayata geçirmekten kaçınmadık. Sosyal güvenlik sistemimize yol açtığı hasarın tamiri epeyce vakit alacak.

Asgari ücrette ara artış talebi ile karşılaşıyoruz. Mali yükün hesabını milletimiz ile paylaşmıştık. Takdir edersiniz ki devlet yönetiminde böyle bir durum olamaz. Yaşandığı sıkıntılarından dolayı sitemini dile getiren vatandaşımız sonuna kadar haklıdır. "

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (43)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
43 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN